Top 10 hoogste stalen achtbanen van Europa

Altijd al willen weten wat de hoogste achtbaan in Europa is? Altijd al willen weten hoe hoog die is en waar die te vinden is? Wij zochten het uit en maakten een overzicht van de 10 hoogste stalen achtbanen in Europa. Hoeveel achtbanen heb jij hiervan al gedaan?

#10: iSpeed – Mirabilandia (55 meter)

#9: Stunt Fall – Parque Warner Madrid (58,4 meter)

#8: Stealth – Thorpe Park (62,5 meter)

#7: Zadra – Energylandia (62,8 m)

#6: Big One – Blackpool Pleasure Beach (64,9 meter)

#5-4: Schwur des Kärnan – Hansa Park & Silver Star – Europa Park (73 meter)

#3: Shambhala – PortAventura Park (76 meter)

#2: Hyperion – Energylandia (77 m)

#1: Red Force – Ferrari Land (112 m)

EDIT:

Van deze Top 10 heb ik alle achtbanen al eens mogen doen, behalve Schwur des Kärnan in het Duitse pretpark Hansa Park. Hoewel dit pretpark en de vlakbij gelegen stad Hamburg wel op mijn bucketlist staan voor een tripje, heb ik nog geen idee wanneer dit zou kunnen zijn.

De toekomst:

Er is nog een paar projecten die mogelijk deze top 10 zullen behalen.
Het Duitse pretpark Skyline Park heeft namelijk aangekondigd in 2024 een nieuwe spectaculaire achtbaan te willen openen. Deze wordt 70 meter hoog en 1200 meter lang. Hoe snel de rollercoaster exact zal gaan is nog niet bekendgemaakt, maar met deze statistieken is de kans zeer groot dat deze zich zal weten te nestelen in de top 10. Het wordt de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides die zal instaan voor het 10 miljoen euro kostende project.
En ook het Engelse pretpark Thorpe Park heeft voor 2024 een nieuwe achtbaan aangekondigd, welke de hoogste achtbaan van de UK moet gaan worden. Deze baan zal dus meer dan 65 meter hoog gaan worden.

Reacties zijn gesloten.