20xx – Cuba

Cuba is een eiland in het Caribisch gebied dat het hoofdeiland is van het land Cuba. Het is het grootste eiland van de Grote Antillen.

Aan de noordkant wordt het eiland van west naar oost begrensd door de Golf van Mexico, de Straat Florida en de Atlantische Oceaan. Aan de oostkant wordt het van het eiland Hispaniola gescheiden door de Windward Passage. Aan de zuidkant ligt de Caribische Zee, inclusief de Golf van Batabanó, en aan de westkant de Straat Yucatán. De kusten van het eiland zijn over het algemeen moerasachtig en begroeid met mangrove.

Cuba wordt omringd door koraalriffen en eilanden. Isla de la Juventud in het zuidwesten is het grootste. Vele andere kleinere eilanden of eilandengroepen, zoals de Jardines del Rey in het noorden en de groep rond Cayo Largo del Sur in het zuiden, behoren tot de mooiste en meest ongerepte ter wereld. Het meest oostelijke punt van het eiland is de Punta del Quemado.

De hoofdstad van het land in Havana, dit is ook direct de grootste stad van het land.
In Havana zijn vele voorbeelden te zien van Art Deco, neoclassisisme, Neobarok, Modernisme en eclecticisme. Het oude deel van Havana staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

  • Reisschema
  • Hotel
  • Info
  • Links

Het laatste nieuws over deze vakantie:
20xx - Cuba

Reacties zijn gesloten.