20xx – Noorwegen

Ook Noorwegen is een erg mooie bestemming voor vakanties. Hoofdstad Oslo is erg bekend, maar ook Stavanger en de fjordenkust trekken enorm veel toeristen.

Waar zal ik dan naar toe gaan voor een tripje?
Hoofdstad Oslo met o.a. pretpark Tusenfryd of Stavanger met o.a. een bezoek aan de beroemde Lysefjorden met schitterende uitzichten vanaf de Preikestolen en Kjeragbolten? Aan dezelfde Lysefjorden zijn de Flørlitrappene (De Flørli trappen) te vinden, welke met 4.444 treden de langste houten trap ter wereld is.
En verder is er ook de de Kjeragfossen waterval te vinden. Maar deze waterval is eigenlijk alleen in de lente interessant genoeg om te zien, omdat deze in de zomer en herfst vaak droog gevallen is.

Ook het verder weg gelegen Trolltunga is erg mooi om te bezoeken. Het bied namelijk ook schitterend uitzicht, maar dan over het Ringedalsvatnet meer.

Deze bestemmingen combineren in 1 reisje is wel mogelijk, maar vooral de verbinding met het openbaar vervoer tussen deze 2 steden is niet echt handig. Je bent met de trein namelijk bijna 8uur onderweg.
Dan kun je beter kiezen voor een korte en goedkope vlucht tussen deze 2 steden.


Het laatste nieuws over deze vakantie:
20xx - Noorwegen

Mijn eerste keer naar Noorwegen, waar zal ik dan naar toe gaan? Hoofstad Oslo en pretpark Tusenfryd of Stavanger (& Bergen) met z'n schitterende fjorden?

Reacties zijn gesloten.