20xx – Rusland

Rusland is een heel interessant land, met vele mooie bestemmingen voor stedentrips.
O.a. Moskou, Sint Petersburg en Sotsji zijn het bezoeken meer dan waard.
Maar welke van deze 3 plaatsen zal ik ooit bezoeken?

Sint Petersburg is een grote stad in het noord-westen van Rusland, gelegen in een deltagebied aan de monding van de rivier de Neva en de Finse Golf. De stad is de 2e grootste stad van het land na hoofdstad Moskou.
Met zijn architectuur uit de 18e en 19e eeuw, zijn grachten, zijn lange rechte straten, tuinen, parken en paleizen is Sint Petersburg een echte toeristische trekpleister.
Dit maakt het samen met enkele pretparken (o.a. Divo Ostrov / Wonder Island) dat Sint Petersberg voor mij ook enorm interessant is voor een stedentrip.


Moskou is de hoofdstad en met afstand de grootste stad van Rusland, voorheen van de Sovjet-Unie. Moskou is daarnaast de grootste stad die in zijn geheel op het Europese continent ligt, dit in tegenstelling tot Istanboel.
Met het verwijderen van de laatste coasters in Gorky Park in 2011, is er helaas voor coaster fans geen echt interessante coaster meer te vinden in de stad.

EDIT: Het in 2020 geopende Dream Island indoor themepark bied een 2tal interessante coasters, waarvan Intamin launch coaster “Shred The Sewers” de heftigste is.


Sotsji is een stad in het zuiden van kraj Krasnodar iets ten noorden van de grens met de Georgische regio Abchazië aan de Zwarte Zee in de Noordelijke Kaukasus.
Het is de belangrijkste Russische badplaats en wordt ook wel de “Russische rivièra” genoemd.
Voor de pretpark fans is Sochi Park heel erg interessant. Dit pretpark is gelegen naast het voormalige Sochi Olympic Park, waar in 2014 de winterspelen gehouden werden.


Zowel Moskou als Sint-Petersburg zijn geweldig leuke steden om te bezoeken voor liefhebbers van prachtige architectuur en indrukwekkende geschiedenis. Sotsji aan de Zwarte Zee is dan juist een weer een bekende badplaats, met de bekende recreatie mogelijkheden. Het vlakbij gelegen Kaukasusgebergte is dan juist weer interessant voor natuurliefhebbers.
Op het gebied van pretparken is er een alle 3 plaatsen nu ook redelijk wat te beleven.
Maar welke bestemming moet ik dan kiezen?

Welke Russische plaats (& pretpark) moet ik eens bezoeken?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

  • Reisschema
  • Hotel
  • Info
  • Soundtrack
  • Links

Het laatste nieuws over deze vakantie:
20xx - Rusland

Moskou, Sint Petersburg of Sotsji? Welke plaats in Rusland zal ik ooit bezoeken voor een stedentrip?

Reacties zijn gesloten.