Top 10: Droptowers

Hier vind je een top 10 van mijn meest favoriete droptowers.
Er zal nog uitgebreidere info komen bij dit overzicht, inclusief foto’s en video’s.

 1. The Twilight Zone: Tower Of Terror – Disney’s Hollywood Studios
  Mijn favoriete droptower, welke gebaseerd is op de Twilight Zone series. Deze versie in Florida heeft als enige versie het “5th dimension” effect, waarbij de gondel de liftschacht verlaat en horizontaal naar een dropschacht rolt. Dit effect hebben de andere ToT’s van Disney niet. Dat maakt deze versie mijn favoriet.
 2. The Twilight Zone: Tower Of Terror – Disney’s California Adventure & Walt Disney Studios
  Op nummer 2 in deze top 10 staan 2 dezelfde toren attracties, die voor zover ik mij kan herinneren ook een vergelijkbaar rit verloop hadden. Het zijn de 1e versie van de ToT die ik ooit gedaan heb in 2006 en de 3e versie. Beide zijn na al die tijd nog steeds favoriet, omdat er niet veel zo extreem gethematiseerde droptowers zijn.
 3. Mystery Castle – Phantasialand
  De best aangekleede droptower die je kunt maken, als je niet over de budgetten van Disney beschikt.
  Deze toren draait afwisselend 3 totaal verschillende programma’s van kort tot behoorlijk lang.
 4. Ikaros – Grona Lund
  Een unieke en erg heftige droptower ervaring, waarbij de gondel voor de drop 900 voorover kantelt. Je ziet dus tijdens de val de grond snel op je afkomen. De eerste in zijn soort in Europa en pas de 2e wereldwijd.
 5. Hollywood Action Tower – Movieland Studios
  Nog zo’n unieke toren, omdat deze zeldzaam is. Deze 1st-generation Intamin droptowers verdwijnen namelijk snel uit de parken, de laatste jaren. Di is de enige in z’n soort in Europa.
 6. Scream – Heide Park
  De hoogste gyrodrop toren in Europa. De ronddraaiende gondel geeft je een mooi uitzicht over de omgeving, voordat je terug naar beneden valt.
 7. Huracan Condor – PortAventura
  Een van de hoogste droptowers in Europa. De verchillende gondels (Sitdown, Floorless, Floorless-tilt, Standup & Standup-tilt) van deze toren geven je elk een iets andere ervaring.
 8. Power Tower II – Schneider (Duitse Kermis)
  Een van de beste shot & drop torens op de kermis. Maar dit komt mede door de enthousiaste operator en het erg afwisselende programma.
 9. Countdown – Robrahn (Duitse Kermis)
  Deze shot & droptower is gebouwd door Huss Rides en strijd samen met de Power Tower II om een plekje als mijn favo kermis droptower.
  Een ritje Countdown is wel heftiger dan die in PTII, maar bij de laatste is de operator enthousiaster.
 10. Big Shot – Stratosphere Tower, las Vegas
  Dit is echt de beste S&S toren die ik ooit heb mogen doen. Niet doordat een Spaceshot nou zo interessant is om te doen, maar de locatie bovenop het puntje van de Stratosphere Tower in Las Vegas.
  Dit maakt het tot de hoogste thrillride ter wereld.

Reacties zijn gesloten.