20xx – Italië

Ik ben de afgelopen jaren al 3 keer voor minimaal 1 week in Italië geweest (2007, 2011 & 2015).
Maar dit was alle keren in het noorden van Italië.
Het verst naar het zuiden dat ik geweest ben was in Florence.

Vernazza, 1 van de 5 dorpjes van de Cinque Terre

Ondanks dat dit prachtige vakanties waren en ik veel mooie plekken heb mogen zien, zou ik graag ook nog een keer verder naar het zuiden van Italië willen.
Zo zou ik graag de schitterende Cinque Terre willen zien en de scheve toren van Pisa. Ook Florence wil ik graag nogmaals zien, omdat het tijdens mij enig eerdere bezoek aan deze stad te warm was om echt iets te doen.. Verder zou ik natuurlijk ook graag Siena, Rome, Vaticaanstad, Napels en de ruïnes van Pompei zien.
Ook zou dan de schitterende Amalfikust tot de mogelijkheden behoren of Portofino in het noorden.

Maar of ik deze reis in een keer ga doen is nu nog niet duidelijk. Want met een afstand van zo’n 800km en bestemmingen waar je soms meerdere dagen kunt doorbrengen, denk ik dat deze trip wel zeker 2 weken gaat duren. Als ik Napels en Pompei laat schieten is het nog steeds een rit van 500km.

Shock @ Rainbow MagicLand

Verder zou ik ook graag enkele pretparken langs deze route bezoeken, zoals Rainbow MagicLand, Cinecittà World en Cavallino Matto. Dit kost natuurlijk ook weer enkele dagen.
Maar hoe lang zal dat nog mogelijk zijn? Want met vele Italiaanse pretparken gaat het erg slecht, waaronder helaas ook deze 3.


Het laatste nieuws over deze vakantie:
20xx - Italië

Na al in 2007, 2011 en 2015 in Italië geweest te zijn, wil ik nu graag weer een keer naar dit mooie land, maar dan wel wat verder naar het zuiden graag.

Reacties zijn gesloten.