20xx – Andalusië

Na eerder al de Spaanse steden Barcelona & Salou (2003, 2004, 2005, 2017 & 2026), Madrid (2013 & 2023), Bilbao, Segovia en San Sebastian (2023) te hebben bezocht tijdens een vakantie, zou ik nu ook wel andere steden in Spanje willen gaan zien. Maar welke steden/regio’s zouden dat kunnen gaan worden?

Een mogelijke optie is Andalusië:

Andalusië is een  autonome regio in het zuiden van Spanje.
De hoofdstad van Andalusië is Sevilla. 
Er is enorm veel te zien en te beleven in deze prachtige regio.

Sevilla is de hoofdstad van de autonome regio Andalusië, in het zuiden van Spanje. Het is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op het gebied van cultuur, politiek, economie en kunst. Sevilla staat bekend om zijn extreem hete klimaat, de gemiddelde jaartemperatuur is 18,6 graden Celsius. Dit maakt Sevilla een van de warmste steden van Europa. De zomers zijn heet, droog en lang; van maart tot en met november kan de temperatuur de 30°C bereiken.

Granada is een stad in Andalusië, in het zuidoosten van Spanje. In de stad bevindt zich een van de beroemdste monumenten van Spanje, het Alhambra, een gigantisch historisch paleis vol overblijfselen van zowel de Moorse als katholieke cultuur. Córdoba heeft officieel een mediterraan klimaat, maar ondervindt veel invloed van een landklimaat en zeeklimaat. Het is de heetste stad van Spanje, op Úbeda na.

  • Reisschema
  • Hotel
  • Info
  • Links

Het laatste nieuws over deze vakantie:
20xx - Andalusië

Reacties zijn gesloten.