20xx – Szczecin (of Stettin?)

Een tripje naar Noord Polen. Niet alleen dan voor een bezoek aan de oude stad Szczecin maar ook een bezoek aan het nieuwe pretpark Hossoland welke in 2024 moet openen.
De stad ligt tegen de grens met Duitsland aan, en op maar een tiental kilometers van de Oostzee afgelegen. Terwijl het pretpark zo’n 80 a 100km ten noord-oosten van deze stad komt te liggen, in het plaatsje Brojce.

Het is een mogelijkheid om een bezoek aan deze Poolse stad te maken, in combinatie met de Hoofdstad van Duitsland, Berlijn. Vanaf het centraal station van de Poolse stad Szczecin kun je in zo’n 2uur en 30minuten in de Duitse hoofdstad zijn, op station Berlin Gesundbrunnen.
Dit valt erg goed te doen, lijkt mij.
En ook Majaland Kownaty ligt in Polen, maar bijna tegen de grens met Duitsland. Dus ook dat park is nog wel te doen vanuit Szczecin.

Meer info over dat nieuwe Poolse pretpark:
https://www.looopings.nl/weblog/20676/Plannen-voor-nieuw-Pools-themapark-gepresenteerd-vier-themagebieden-met-vijftig-attracties.html

En info over Majaland Kownaty vind je hier:
https://www.majalandkownaty.pl/en

  • Reisschema
  • Hotel
  • Info
  • Links


Het laatste nieuws over deze vakantie:
20xx - Szczecin

Na eerder al in o.a. Krakau en Katowice te zijn geweest, in het zuiden van Polen, is nu Szczecin aan de beurd, helemaal in het noorden van het land.

Reacties zijn gesloten.