Trein Amsterdam-Berlijn blijft via Hengelo rijden

HENGELO – De internationale trein tussen Amsterdam en Berlijn blijft ook in de toekomst via Hengelo rijden. In alle scenario’s blijft deze route bestaan. Dat is de uitkomst van overleg tussen de Overijsselse gedeputeerde Bert Boerman en de ministers Van Nieuwenhuizen en Van Veldhoven. 

Nederland en Duitsland hebben allebei de ambitie om de reistijd tussen de steden te verkorten. Voor een hogesnelheidslijn wordt naar verschillende routes gekeken, bijvoorbeeld via Arnhem. Het is nog niet bekend op welk traject die trein, die dik vier uur onderweg is in plaats van nu 6,5 uur, gaat rijden.  Maar provincie en rijk stellen nu alvast dat de route via Hengelo in geen geval ter discussie staat.

Half uur sneller

Uit onderzoek blijkt dat de reis via Hengelo op korte termijn een half uur sneller kan. De Nederlandse en Duitse overheid hebben afgesproken aan beide kanten van de grens uit te werken met welke maatregelen dit kan. In het eerste kwartaal van 2020 wordt een politiek overleg gepland om een serieuze eerste stap te zetten. In 2024 moet de reis daadwerkelijk een half uur sneller gaan.

Bron: https://www.tubantia.nl/hengelo/trein-amsterdam-berlijn-blijft-via-hengelo-rijden~a5e78236/

Reacties zijn gesloten.