Tripsdrill maakt naam en thema nieuwe coasters bekend

Dit bericht plaatst tripsdrill zojuist op hun Instagram. De namen en thema’s van de nieuwe coasters zijn dus bekend!

https://www.instagram.com/p/B5KiAkvIXTK

EDIT:

Hier volgt het volledige persbericht:


Erlebnispark Tripsdrill, Cleebronn: Het Erlebnispark Tripsdrill bij Stuttgart opent in 2020 twee nieuwe achtbanen in een dubbel pakket. Nu heeft Tripsdrill de namen en het thema van de twee grote attracties aangekondigd.

Twee achtbanen in een dubbel pakket
Begin november kondigde het avonturenpark Tripsdrill de opening aan van twee nieuwe achtbanen in de loop van het seizoen 2020. Dit is in twee opzichten een wereldprimeur: aan de ene kant kruisen de banen elkaar meerdere keren, zodat deze een adembenemende competitie opleveren. Aan de andere kant is een van de twee attracties het prototype van de zogenaamde “Suspended Thrill Coaster”. Dit is een nieuw ontwikkeld type hangende achtbaan met vier rollovers. Daar komt een familieachtbaan bij, die niet alleen vooruit gaat, maar ook achterwaarts. De namen en themaconcepten van de twee belangrijkste attracties zijn nu aangekondigd.

Met “volle kracht” op de Zwabische spoorweg
Bij het ontwerpen van de familie achtbaan werd het avonturenpark Tripsdrill geïnspireerd door een van de meest beroemde Zwabische volksliederen: namelijk de “Zwabische Eisenbahn”. Het lied, geschreven aan het einde van de 19e eeuw, zong over een turbulente reis op de Schwäbische Bahn: van Stuttgart via Ulm en Biberach naar Durlesbach. De spoorlijn zal nu fictief doorgaan naar Tripsdrill. De achtbaan is ontworpen in de stijl van een 19e-eeuwse stoomlocomotief en verschillende compartimenten. Om dit te evenaren werd de naam “Volldampf” gekozen voor de nieuwe attractie.

“Hals over kop” in een waaghalsavontuur
Het thema van de “Suspended Thrill Coaster” gaat terug naar de “Sieben Schwaben ” – een verhaal dat al honderden jaren in Schwabenland is geworteld. De Zeven Zwaben hebben zichzelf ooit tot doel gesteld een angstaanjagend monster te vinden aan het Bodenmeer. Gewapend met een gigantische lans begonnen ze aan een waaghalsavontuur. Het monster bleek echter een haas te zijn, die wankelde terwijl de Zeven Zwaben op hem af stormden. De nieuwe achtbaan draagt daarom de naam “Hals-über-Kopf”: met deze naamgeving verwijst het themapark niet alleen naar de heldenverhalen van de Zeven Zwaben, maar ook naar de vier zogenaamde inversies, die de unique selling points zijn van dit nieuwe prototype.

Traditie en innovatie sinds 1929
De geschiedenis van het eerste themapark van Duitsland begon in 1929, toen Eugen Fischer de eerste oude molen opende. Hij legde de basis voor het avonturenpark van vandaag met meer dan 100 originele attracties voor het hele gezin. Met het thema “Schwaben anno 1880” heeft Tripsdrill een geheel onafhankelijke positionering ontwikkeld: volgens de principes van kwaliteit, authenticiteit en originaliteit zijn alle attracties typisch Zwabisch en met veel aandacht voor detail ontworpen. Voor de vierde keer werd Tripsdrill geëerd voor dit concept met de European Star Award als het beste avonturenpark van Europa (<1 miljoen bezoekers).

Bron: https://forum.pretpark.club/d/377-bevestigd-2-nieuwe-achtbanen-voor-tripsdrill-in-2020/69

Reacties zijn gesloten.