De hoogste vrijevaltorens ter wereld (Update)

Dit is een update van het overzicht van een half jaar geleden.
AtmosFear in het Zweedse pretpark Liseberg stond toen nog in het overzicht. Maar deze toren is helaas bij deze update uit de lijst gevallen, omdat eind december “The Orlando Free Fall” opende.


Ik ben een groot fan van vrijevaltorens en ik heb er dan ook al wel een redelijk aantal mogen doen in verschillende pretparken in Europa en de USA maar ook op kermissen in Nederland en Duitsland.

Voor mij geld zeker wel dat voor vrijevaltorens geld, hoe hoger, hoe beter. Maar toch heb ik nog niet veel echt hoge torens mogen doen. De top 10 met hoogste torens vind je in onderstaand overzicht en ik heb er tot nu toe maar 1 van mogen doen. Dat was de “La Venganza del Enigma” in het Spaanse pretpark Parque Warner Madrid.

De andere Europese torens staan wel op mijn to-do list (Voltrum – Bayern Park, Le Donjon de l’Extrême – Nigloland en Highlander – Hansa-Park). Maar wanneer ik deze parken ga bezoeken is nog niet bekend.
In 3 van de Amerikaanse parken/locaties ben ik geweest nog voordat deze torens openden (Six Flags Magic Mountain in 2006, Busch Gardens Tampa & Orlando in 2009). Maar of ik daar snel weer naar terug kan is nu nog onbekend. Ook Six Flags Great Adventure in New Jersey (vlakbij New York) staat wel op mijn to-do list voor een bezoek. Maar ook hier is het onbekend wanneer dat zou kunnen gaan zijn.

Reacties zijn gesloten.