Vlog reeks ter ere van 125 jaar Blackpool Pleasure Beach

Op het YouTube kanaal AdventureMe is ter ere van het 125 jarige bestaan een leuke reeks vlogs verschenen. De reeks bestaat uit 3 afleveringen met elk een bepaald onderwerp.

Aflevering 1 gaat met name over de geschiedenis van het park. Hoe het begonnen is, welke attracties er allemaal bij gekomen zijn en hoe bijzonder sommigen gesitueerd waren (attracties stonden soms simpelweg op het strand). Daarnaast komt er ook het nodige historische beeldmateriaal voorbij waarvan een deel nooit eerder uitgebracht is.

Aflevering 2 gaat over de vele historische attracties die het park rijk is. Met ook hier weer exclusief materiaal van in sommige gevallen zelfs de bouw van deze attracties. Daarnaast gaat het natuurlijk ook over hoe attracties in de loop der jaren werden aangepast of zelfs verdwenen maar waarvan tot op de dag van vandaag toch nog steeds bepaalde elementen in het park terug te vinden zijn.

Aflevering 3 brengt ons achter de schermen bij de Flying Machines en de Big Dipper. Van de Flying Machines wordt de machinekamer bezocht en krijgen we uitgebreid te zien hoe deze werkt en komen erachter dat deze attractie eigenlijk niet eens een rem heeft. Bij de Big Dipper wordt de remsectie bekeken en de lifthill beklommen. Ikzelf had ook geen idee dat de kleine lifthill, die de trein helpt om bij de grote lifthill te komen, en de grote lifthill samen één ketting gebruiken!

In totaal een klein uurtje kijkplezier en wat mij betreft een must see als je houd van pretpark historie!

Reacties zijn gesloten.