Meer veranderingen in de planning

Afgelopen week was ik dus in de prachtig mooie Poolse stad Krakau.
Vooraf had ik diverse restaurants, koffiehuisjes en zelfs ijs cafe’s uitgezocht, waar ik lekker op mijn gemak zou kunnen genieten van een hapje, drankje etc. Maar daar is gedurende deze trip toch regelmatig van afgeweken, dankzij voornamelijk tips van aardige tourguides.

O.a. de volgende adressen heb ik bezocht dankzij deze goede tips:

BroPub by Brokreacja

Maandag 30 augustus, s’avonds na de wandeltocht heerlijk gegeten en gedronken natuurlijk, bij deze brewpub, welke zich vlakbij het kasteel bevind.

Hala Forum

Maandag 30 augustus, s’middags tijdens de verplaatste fietstocht (wandeltocht), hier even fijn een rustmomentje gepakt en genoten van een heerlijk biertje.

MAD MICK

Zondag 29 augustus zou ik in Katowice zijn, vanwege het daar aanwezige Legendia pretpark.
Waar ik zou gaan eten deze dag was nog niet geheel zeker. Zou het in het park zelf worden of in het centrum dicht bij het station? Uiteindelijk is het dus dit hamburger restaurant geworden in het centrum.

Good Lood Podgorze

En loop je dan vanaf Plac Nowy 1 terug naar je hotel in Podgorze, dan kom je net over de rivier dit ijs café tegen.
Daar moest ik dus vanwege het mooie weer toch nog ff snel een lekker ijsje scoren.

Plac Nowy 1

Vrijdag 27 augustus, na het bezoek aan de fabriek van Oscar Schindler, ben ik naar het restaurant Plac Nowy 1 gegaan in de Joodse Wijk. Hier werd ik namelijk s’morgens tijdens de fietstour op gewezen als zijnde een heel goed en gezellig restaurant.

Gossip Cafe

Woensdag 25 augustus wilde ik na afloop van de tour door de zoutmijnen gaan lunchen in het oude centrum, maar het Bunkier Cafe in het Planty Park, welke ik hiervoor in gedachten had, was compleet verdwenen.
Dus ik snel opzoek naar een ander adresje in de buurt waar je goed kon zitten. En dat werd dit Gossip Cafe.

HEVRE

Op dinsdag 24 augustus heb ik s’avonds na de walking tour door het Jewish Quarter, lekker gegeten bij dit restaurant dat gevestigd is in een voormalige synagoge.

2 Okna Cafe

Een lunch in dit gezellige cafeetje in de Joodse Wijk, had ik eigenlijk voor een andere dag in gedachten, maar het kwam heel goed uit om dit al op dinsdag 24 augustus te doen, voor aanvang van de (gewijzigde) wandeltocht door de Joodse Wijk die ik s’middag’s zou gaan doen.

Reacties zijn gesloten.