Hoe kom ik het makkelijkst bij de parken?

Als ik in Madrid ben zal ik zeer waarschijnlijk alleen van het openbaar vervoer gebruik maken om bij de verschillende bestemmingen te kunnen komen die ik wil bezoeken.
Maar welke bus of metro lijnen moet ik dan hebben en waar moet ik uitstappen?

Om bij Parque de Atracciones de Madrid en Zoo Madrid te komen, kan ik gemakkelijk gebruik maken van de metro.
Metrolijn 10 stopt bij halte Batán, waarna het nog maar een kleine 200m lopen is tot de ingang van Parque de Atracciones.
Metrolijn 10 kun je ook nemen om bij Zoo Madrid te kunnen komen. Je moet dan uitstappen bij halte Casa de Campo, welke maar 1 halte verder is dan halte Batán.

Ook het grote meer welke in het park Casa de Campo ligt is gemakkelijk te bezoeken met behulp van metrolijn 10. Uitstappen doe je dan bij halte Lago.


Wil naar Parque Warner Madrid met het openbaar vervoer, dan is het iets lastiger om te doen en kost het zeker meer tijd, omdat dit park buiten Madrid ligt.
Vroeger was het nog erg gemakkelijk en kon je simpel de trein nemen vanaf station “Atocha” (Lijn C3) naar het park en vlakbij uitstappen (station “Parque de Ocio”). Maar dat is nu helaas al enkele jaren niet meer mogelijk.

Om nu in Parque Warner Madrid te komen met het openbaar vervoer, kun je nog steeds wel met dezelfde trein gaan (Lijn C3) als vroeger, maar moet je nu al uitstappen bij station “Pinto”. Hierna moet je met de bus (lijn 413) het laatste gedeelte afleggen tot het park.
Je kunt ook bus 412 nemen vanaf busstation “Villaverde Bajo-Cruce”, welke bereikbaar is met de metro (Lijn 3) vanaf station “Sol”.

Reacties zijn gesloten.