300 auto’s verwoest bij brand Luchthaven Stavanger

Een enorme brand heeft gistermiddag plaatsgevonden rond de luchthaven van Stavanger in Noorwegen. Een parkeergarage stond in lichterlaaie en honderden auto’s zijn verwoest door de vlammen.

Gisteren kreeg de politie van Stavanger, een stad in Noorwegen, een melding dat er een elektrische auto in de fik stond in een parkeergarage van Luchthaven Stavanger Sola. Pas zes uur later kon het sein ‘brand meester’ gegeven worden, maar niet voordat zo’n 300 auto’s verloren gingen.

De oorzaak van de brand is niet helemaal bekend, maar gezien de melding lijkt het te gaan om een elektrische auto die om wat voor reden dan ook vlam vatte. Volgens zender NRK was de garage, met een capaciteit van 3.000 auto’s, vrijwel helemaal vol toen de brand startte. Zestig brandweerlieden werden opgeroepen om de fik te blussen.

Nergens ter wereld zijn er zoveel elektrische auto’s per hoofd van de bevolking als in Noorwegen. Je kunt er dus van uitgaan dat er ook nog andere EV’s in de hens stonden, wat het blussen ongetwijfeld bemoeilijkte. Er zijn gelukkig geen gewonden gemeld, maar alle vluchten naar de luchthaven zijn geannuleerd. De brandweer is bang voor instortingsgevaar, dus het is niet zeker of de garage gered kan worden.

Update: Volgens de NRK is de brand begonnen bij een oude dieselauto die niet wilde starten. De garage is inmiddels ingestort.

Bron: https://topgear.nl/autonieuws/300-autos-verwoest-bij-brand-luchthaven-stavanger/

Reacties zijn gesloten.