Gröna Lund werkt aan nieuwe uitbreidingsplannen voor de toekomst (2021 & verder)

Het is al bijna een jaar bekend dat Gröna Lund in 2021 een nieuwe B&M inverted coaster wil gaan openen in het bestaande park.

Maar het park kijkt nu ook al verder in de toekomst.
Het park heeft namelijk plannen ter inzage ingediend bij de stad Stockholm om de parkeerplaats welke naast het huidige park ligt te gaan bebouwen.
Aan de buitenzijde van dit terrein, langs de straten “Allmänna Gränd” en “Falkenbergsgatan” zullen huisjes komen van 2 a 3 verdiepingen hoog gebouwd in klassieke stijl. Hier komen diverse winkels, cafe’s en restaurants welke voor iedereen toegankelijk zullen zijn. Dus ook voor de mensen die NIET in het park zijn. Langs de waterkant komt een publiekelijke promenade.
Het bestaande park en het nieuwe gedeelte zullen met elkaar verbonden worden door een brug.
De uitbreiding zal zo’n 8000 vierkante meter groot worden. Dit zal dus een flink stuk minder worden dan bij de oude uitbreidingsplannen het geval was. Toen was het nog de bedoeling om het park met zo’n 11000 vierkante meter uit te breiden.
Welke attracties er gaan komen is nog niet bekend.

Hieronder een printscreen van Googlemaps zodat je een beetje een idee hebt waar het over gaat.

Het plaatje bovenaan deze post laat zien hoe de nieuwe situatie eruit zal kunnen zien.
Links buitenbeeld is het bestaande park. Rechtdoor richting het water is de “Allmänna Gränd” straat, met de brug naar het nieuwe gedeelte dat zicht rechts bevind.
De “Falkenbergsgatan” straat loopt rechts het beeld uit langs de huisjes.

Nu is het uitzicht over “Falkenbergsgatan” richting het park nog als onderstaand, maar dit zal dus flink veranderen (Zie artwork)

De toekomstige uitbreiding van het park heeft al wel een pretpark geschiedenis, maar deze is niet echt bekend bij de buitenstaanders.
Van 1924 tot 1957 was dit terrein namelijk in gebruik bij het “Nöjesfältet” pretpark, welke natuurlijk een concurrent was van “Gröna Lund”.
De competitie tussen beide parken was zo heftig dat er o.a. ook wel eens een dood paard voor de ingang van het andere park gelegd werd.
Beide parken waren toen nog in familie handen en de dochter van de “Gröna Lund” familie was verliefd op de zoon van de “Nöjesfältet” familie.
Ze zijn uiteindelijk ook met elkaar getrouwd.
Van dit liefdes verhaal word momenteel een film gemaakt, met diverse zweedse acteurs in de hoofdrollen. De film zal tijdens kerst 2018 in premiere gaan.

Hieronder een historische foto van het “Nöjesfältet” park uit 1931, met een onbekende achtbaan. “Gröna Lund” is rechts nog net te zien.

Het persbericht (in het zweeds): www.mynewsdesk.com/se/parks-and-resorts/…samraad-2266726

Reacties zijn gesloten.