In de toekomst…..

Mijn vakantie in Barcelona en Salou ligt al weer ruim 6 weken achter mij, maar vooral Barcelona was zo indrukwekkend dat ik niet alles heb kunnen doen wat ik vooraf graag wilde en ik heb nieuwe dingen ontdekt, welke ik in de toekomst graag ook wil gaan doen.

Zo hoop ik het volledige traject van het Montjuic Park F1 circuit nog eens te kunnen lopen. Daar heb ik dit keer vanaf gezien vanwege de hitte.
Datzelfde geld voor de Bunkers Del Carmel, La Monumental en Hospital de Saint Pau.
Voor het van binnen bekijken van de Sagrada Familia, de Kathedraal en Mercat de la Boqueria moet ik ook goed tijd inplannen, net als voor een bezoek aan Parc Guell. Voor de 2 bouwwerken van Gaudi kan ik dan ook beter vooraf kaartjes kopen.
Als ik volgende keer wil eten bij Terraza Martínez en La Caseta Del Migdia, welke beide op de Montjuic berg te vinden zijn, dan is het verstandig om vooraf te reserveren.
Eten bij Mirablau, op de flanken van de Tibidabo berg, daar heb ik jammer genoeg ook vanaf moeten zien, omdat ik bang was geen vervoer terug naar het centrum te hebben.
Ook een ritje met de kabelbaan over de haven  Teleferico del Puerto, staat nog steeds op de planning.

 

Maar goed, van de zaken die ik wel op de planning had maar niet heb kunnen doen, gaan we door naar de leuke dingen die ik pas ontdekt heb en een volgende keer graag hoop te doen:

Parc de la Creueta del Coll

Dit park dat zich bevind in een voormalige steengroeve, ligt op een steenworp afstand van het beroemde Parc Guell.
Dit park is aangelegd in 1976 als stadsontwikkelingsproject .
Het park bied naast een groot zwembad ook diverse andere vormen van vermaak en mogelijkheden tot relaxen.

Hoogtepunt in het park is een groot betonnen kunstwerk van een klauw met de naam “Elogi de l’Aigua” (“In Praise of Water”), van de Baskische kunstenaar Eduardo Chillida, is opgehangen aan staalkabels boven een vijver in het park.
Dit kunstwerk verwijst naar de geschiedenis van deze groeve.

Meer info:
* http://www.holabarcelona.nl/bezienswaardigheden-barcelona/parken
* http://www.barcelonaturisme.com/wv3/en/page/533/parc-de-la-creueta-del-coll.html

Torre de Bellesguard

Naast een bezoek aan de Sagrada Familia en eventueel Casa Batlló en/of Casa Milà lijkt mij ook een bezoek aan dit Gaudi kunstwerk zeker de moeite waard.
Het herenhuis Torre de Bellesguard, ook wel Casa Figueras genoemd, werd gebouwd tussen 1900 en 1909 aan de Carrer de Bellesguard 16-20 in Barcelona voor Doña María Sagués volgens ontwerpen van de Spaans/Catalaanse architect Antoni Gaudí.
De ligging, aan de voet van de Tibidaboberg, en de status als privé woning, zijn de redenen waarom dit gebouw nog niet echt ontdekt werd door toeristen.
Maar sinds enkele jaren hebben de eigenaren de deuren van dit pand geopend voor publiek.

Meer info:
* http://www.holabarcelona.nl/architectuur/gaudi-s-torre-de-bellesguard-nu-open-voor-publiek
* http://www.bellesguardgaudi.com/en
* https://nl.wikipedia.org/wiki/Bellesguard

Wandelroute aan zee in Barcelona

Neem een halve dag de tijd om rustig het strand– en havengebied van Barcelona te ontdekken. HolaBarcelona.nl heeft een route gemaakt waarmee je alle bijzondere plekken en bezienswaardigheden van het strand en de haven van Barcelona zal zien.

Andere wandelroutes in Barcelona:
http://www.holabarcelona.nl/tag/wandelroutes

Hapje en drankje in Fàbrica Moritz

De fabriek van Louis Moritz aan de Ronda de Sant Antoni was het vervolg van zijn eerste succesvolle fabriek in El Raval. Gebouwd in 1864, dit was de meest moderne bierfabriek van zijn tijd. Moritz werd zelfs de grootste bierproducent van Barcelona en Spanje. Het oude fabrieksgebouw is nu omgetoverd tot een waar gastronomisch paradijs waar je kunt eten en bier drinken. Ook wordt er een deel van de oude fabriek tentoongesteld en worden er regelmatig evenementen georganiseerd.

Sinds eind 2011 heeft Barcelona er een place-to-be bij. In de voormalige fabriek van het Moritz bier, gelegen in de wijk Eixample, is nu het trendy café-restaurant Fàbrica Moritz gevestigd. De renovatiewerken in het industriële pand duurden 7 jaar en kostten 30 miljoen euro. Het indrukwekkende project stond onder leiding van de architect Jean Nouvel, die ook bekend is van de Torre Agbar.

Adres: Ronda Sant Antoni, 41
Metro: Sant Antoni (L2)

Meer info:
http://www.holabarcelona.nl/verhalen/moritz-het-bier-van-barcelona
http://bezoekbarcelona.blogspot.nl/2012/04/hapje-en-drankje-in-fabrica-moritz.html
http://www.moritz.com/

Reacties zijn gesloten.