Lange rijen op Schiphol tijdens mei- en zomervakantie

Reisorganisaties en KLM klagen over de steeds langere wachtrijen voor de veiligheids- en paspoortcontroles op Schiphol. De luchthaven is niet goed berekend op de snelle groei van het aantal vliegreizigers en de aanscherping van de veiligheidscontroles, klagen de Schiphol-gebruikers.

Vorig jaar zomer werd er voor het eerst geklaagd over de extreem lange wachttijden bij de handbagagecheck op de Amsterdamse luchthaven. In het hoogseizoen moesten reizigers soms uren in de rij staan voordat ze gecontroleerd werden. Dit jaar dreigt in de voorjaars- en zomervakantie hetzelfde te gebeuren, zei KLM-directeur Pieter Cornelisse dinsdag in De Telegraaf. Volgens hem zijn de rijen soms zo lang, dat passagiers het risico lopen hun vlucht te missen.
………………………..
………………………..
Volgens Schiphol hoeven reizigers de komende vakantieperiodes niet eerder op het vliegveld aanwezig te zijn dan normaal. De richtlijnen voor passagiers blijven hetzelfde: twee uur voor de vlucht aanwezig zijn bij Europese vluchten en drie uur bij intercontinentale vluchten.

Bron: http://www.volkskrant.nl/

EDIT: KLM en andere vliegmaatschappijen advieseren juist wel om eerder aanwezig te zijn op het vliegveld. Dit betekend dus dat ik drie uur voor mijn vlucht naar Barcelona aanwezig zal moeten zijn op Schiphol.

Beter is dan toch wel om al rond half 6 of zelfs 5uur al met de trein vanuit Hengelo te vertrekken. Je weet toch maar nooit of je te maken zult krijgen met vertragingen of niet.

Reacties zijn gesloten.