Details en indeling zwemparadijs onthult

Een golfslagbad, waterspeeltoestellen, een surfsimulator, waterglijbanen, buitenbaden, en dat alles in Scandinavische stijl: zomaar wat details die bekend zijn geworden over het nieuwe waterpark dat naast Europa-Park gaat verrijzen. De eerste voorbereidende werkzaamheden voor het nieuwe waterpark zijn al in volle gang, maar hoe de indeling van de nieuwe toeristische trekpleister zou gaan worden, was tot nu toe niet bekend. De Badische Zeitung komt nu als eerste met de plattegrond en tekeningen.

Meerdere waterglijbanen, een groot golfslagbad, een lazy river, diverse wildwaterbanen, een surf simulator en een groot buitengedeelte zullen vanaf 2018 de bezoekers gaan vermaken. De indoorhal krijgt een grootte van twee voetbalvelden. Dit najaar is de daadwerkelijke start van de bouw, zo maakte Roland Mack aan de media bekend.

De 12.000 vierkante meter zal overdekt worden door een gigantisch schelpvormig koepeldak en het gebouw zal ongeveer 25 meter hoog worden. In tegenstelling tot andere waterparken krijgt dit zwembad geen subtropisch thema met palmbomen, maar een Scandinavisch thema. Tevens krijgt het zwemparadijs een ruime entree en een restaurant met panoramisch uitzicht over de baden. Om het gebouw heen komt een ruime ligweide met ontspanningsmogelijkheden. In een Activity Pool komen kleine drijvende eilandjes te liggen waarop gebalanceerd kan worden. Via een netwerk van touwen kan er boven het water van de ene naar de andere kant geklauterd worden.

Langs de zwembaden loopt straks een riviertje met kleine stroomversnelling, deels in de open lucht en deels door tunnels. Vlak naast dit gebied zijn waterspeeltoestellen voor de allerkleinsten te vinden en een eerste glijbaantoren met twee platforms met daaraan diverse buizen. Voor de volwassenen is een tweede wildwaterbaan en een zwembad met Surfsimulator , met aansluitend een gebied met de naam “Shotgun Falls”. De ervaring van deze waterglijbaan is te vergelijken met een skischans, met een vrije val in een zwembad. Daarnaast is een tweede glijbaantoren met drie platforms en glijbanendoolhof. Achter de honderd meter brede glazen pui aan de zuidkant van het gebouw komt een 2500 vierkante meter grote buitenruimte met zwembad (500 vierkante meter) en ligmogelijkheden voor ongeveer 500 gasten.

Bron: https://www.vijfzintuigen.nl/nieuws/5413/Details-en-indeling-zwemparadijs-Europa-Park-bekend-gemaakt

Artikel Badische Zeitung

Reacties zijn gesloten.