Medio 2018: opening waterpark Europa-Park

Het gaat goed met de ontwikkeling van het waterpark dat Europa-Park wil gaan bouwen. Naast dit park komen er een nieuw themahotel, een lagune en een saunacomplex. Vanuit de politiek en overheidsinstellingen zijn er geen principiële bezwaren richting het project. “Het huidige ontwerp is het resultaat van intensieve gesprekken met regelgevende instanties en daarom nemen we aan dat er geen ernstige bezwaren zijn,” zo geeft Kai Achim Klare, burgemeester van Rust, aan.

Plannen
Het waterpark wordt zo’n 46 hectare groot en wordt omsloten door de Ridderstraat, de ontsluitingsweg K5349 en ten oosten en westen door twee hoogspanningstransmissielijnen. Naast het waterpark is er ook ruimte voor gastronomie en accommodatie. In het hart van de 46 hectare grond is een gebied van 17,5 hectare waarin gebouwd gaat worden.

De maximale hoogte van de wanden is vastgesteld op 10 meter, maar er blijven uitzonderingen mogelijk voor glijbanen. Het grootste deel van de grond wordt gebruikt als parkeergelegenheid waarbij een mogelijkheid is voor een parkeergarage van 10 meter hoog.

Een belangrijk voorwaarde is de doorstroming van het verkeer en de aanrijroute. Hiervoor is het bestemmingsplan gewijzigd. Tot september kan men nog bezwaar maken tegen tegen de plannen.

Hotel
In een van de eerste fases zal begonnen worden met een nieuw themahotel dat ruimte biedt voor 300 bedden. Bij dit project ontstaat ook een lagune, Quiet Lagoon, met een saunacomplex. Zoals het er nu naar uitziet, gaan het hotel en waterpark medio 2018 open.

Zaken rondom watertoevoer en afvalwater zijn nog niet definitief geregeld. Waarschijnlijk zal dat vanaf 14 oktober bekend worden gemaakt. 

Bron: Badische Zeitung

https://www.vijfzintuigen.nl/nieuws/5305/Medio-2018:-opening-waterpark-Europa-Park-

Reacties zijn gesloten.