Oude dino-attractie in Europa-Park vernieuwd

Een oude attractie in Europa-Park krijgt een tweede leven. Het Duitse pretpark renoveert de dino-darkride Universum der Energie, gelegen in het Franse themagebied. Er werd een nieuw achtergrondverhaal en een andere naam bedacht: Madame Freudenreich Curiosités. Het dinosaurusthema blijft.

Universum der Energie opende in 1994. Bezoekers maakten in een slakkengang een vijf minuten durend tochtje door een donker oerwoud met bewegende dinosaurussen. De darkride werd gebaseerd op Universe of Energy in het Amerikaanse Disney-park Epcot.

Vanaf komende zomer worden bezoekers welkom geheten in de wereld van de Franse Madame Freudenreich. Zij heeft volgens het bijbehorende verhaal een winkeltje met souvenirs en curiositeiten in de Franse streek Elzas. Via een voormalige wijnkelder betreden gasten een dichtbegroeide dinosaurusfokkerij met prehistorische monsters, die door de oude dame gevoed worden met cake.

De ingang van de darkride ligt naast de overdekte achtbaan Eurosat. Ook die attractie krijgt deze winter een renovatie. De iconische rollercoaster wordt gesloopt en opnieuw opgebouwd, met een Moulin Rouge-thema.

Bron: https://www.looopings.nl/weblog/9484/Europa-Park-vervangt-oude-attractie.html

Reacties zijn gesloten.