5x historische plekken op Aruba

Op Aruba vind je bekroonde schitterende stranden, ongerepte natuur en prachtige historische architectuur. Ontdek Aruba’s betoverende natuur en de belangrijkste historische bezienswaardigheden in Oranjestad.

Historisch Museum van Aruba

Fort Zoutman, gebouwd in 1798, is Aruba’s oudste gebouw. Het diende als verdediging tegen piraten en herbergt nu het Historisch Museum van Aruba.

Het spirituele hart van Oranjestad

De Oude Protestantse Kerk opende in 1846. Onstaan uit een woonhuis, diende het tot de opkomst van de nieuwe kerk in 1950 als geloofscentrum.

Aruba’s maritieme geschiedenis

Het voormalige havenkantoor, nu Aruba Ports Authority, is in 1940 gebouwd om het toenemende maritieme verkeer en de havenuitbreiding te managen. Een aandenken aan Aruba’s groei.

Een sfeervol heiligdom: de Alto Vista Kapel

Hoog op een heuvel met uitzicht over Aruba staat de Alto Vista Kapel. Dit minuscule heiligdom is vaak sfeervol verlicht met vele kaarsjes. Iedereen is welkom, gelovig of niet, om van de serene sfeer te genieten of een van de wekelijkse diensten bij te wonen. Het huidige gebouw stamt uit 1952, maar de locatie heeft een veel langere geschiedenis: hier stond ooit de eerste kerk van Aruba.

Meer info: https://www.klm.nl/travel-guide/inspiration/charming-sanctuary-the-alto-vista-chapel

Aruba’s natuurlijke erfgoed

Het nationaal park Arikok is een geliefd natuurgebied dat zo’n 20% van het eiland beslaat. Verken het park en ontdek het woestijnlandschap van Aruba vol cactussen en tropische vegetatie, met een ruige kustlijn en historische grotten met inheemse schilderingen en met een unieke populatie wilde dieren.

Meer info: https://www.klm.nl/travel-guide/inspiration/the-wonders-of-arikok

Reacties zijn gesloten.