Een nieuwe uitkijktoren geopend bij Split

Net buiten de kroatische stad Split is een nieuwe toeristische attractie geopend, een geweldige uitkijktoren.

Het nieuwe 19 meter hoge observatieplatform ligt bovenop de heuvel Marjan en biedt een panoramisch uitzicht over Split, een van de mooiste steden van Kroatië, samen met een wijds uitzicht over de nabijgelegen eilanden, de levendige natuur en de ontzagwekkende landschappen.

Het observatiedek is nu open voor het publiek en werd officieel onthuld met de slogan “A vidi lipote” (Kijk eens naar de schoonheid).

Bezoekers kunnen nu vanaf dit uitkijkpunt genieten van het landschap, van het turquoise water van de Adriatische Zee tot het groene bladerdak van het omliggende park.

Gratis toegang

Het uitkijkplatform is dagelijks geopend van 8 uur ‘s ochtends tot 8 uur ‘s avonds en de toegang is gratis, waardoor het een ideale halte is voor wandelingen in de vroege ochtend of ontspanning in de late namiddag.

Toegankelijkheid is ook een belangrijk kenmerk: mensen met een handicap kunnen het park bezoeken na voorafgaande kennisgeving aan de openbare instelling Parkbos Marjan, die verantwoordelijk is voor het beheer van de site.

Dit project werd mogelijk gemaakt door een combinatie van lokale en internationale financiering, waarbij 1,3 miljoen euro afkomstig was van de stad Split, EU-fondsen en steun van de provincie Split-Dalmatië.

Reacties zijn gesloten.