De hobbit-achtige deuren van Dubrovnik en hun erfenis uit de tv-serie

16

De westelijke havendeuren van Dubrovnik zijn een fascinerend zicht, verscholen in de zijkant van een klif en lijken op charmante hobbitdeuren die rechtstreeks uit een sprookje komen. Deze schilderachtige deuren gaan naadloos over in het ruige gesteente en roepen de sfeer op van een vredig, rustiek toevluchtsoord.

Voor diehard fans van de televisieserie Game of Thrones heeft deze iconische plek in de westelijke haven van Dubrovnik echter een veel donkerdere betekenis.

In seizoen 2 van de serie zijn de West Harbour Doors prominent aanwezig in een van de meest angstaanjagende scènes van de serie. Dit is de locatie waar de Gold Cloaks, in opdracht van koning Joffrey, meedogenloos moorden en alle bastaardkinderen van Robert Baratheon afslachten.

De scène staat in het geheugen van fans gegrift als een brute herinnering aan de gevaren waarmee de personages in de wereld van Westeros worden geconfronteerd. Naast de associatie met Game of Thrones is de westelijke haven zelf een schilderachtig gebied met een prachtig uitzicht op de Adriatische Zee.

Bezoekers van Dubrovnik voelen zich vaak aangetrokken tot deze mix van natuurlijke schoonheid en filmgeschiedenis en het is een populaire plek voor foto’s. Of je nu een fan van de show bent of gewoon een bewonderaar van unieke architectonische kenmerken, de deuren van de westelijke haven zijn een must-see attractie in Dubrovnik.

Bron: CroatiaWeek

Reacties zijn gesloten.