Krka National Park viert 39e verjaardag

De viering van dat jubileum brengt van 24 tot en met 31 januari 2024 een rijk activiteitenprogramma. Bezoekers kunnen onder meer genieten van de schoonheid van het Park en deelnemen aan educatieve workshops.

Op de verjaardag, op woensdag 24 januari 2024, is de toegang tot het Nationaal Park “Krka” gratis.

Van 24 tot 31 januari 2024 is er gratis toegang tot de Eco Campus “Krka” in Puljani en tot de Roška-waterval.

Op die dagen zal speciale nadruk worden gelegd op de educatie van bezoekers, dat wil zeggen op georganiseerde gratis workshops voor kinderen en volwassenen op de “Krka” Eco Campus in Puljani, elke dag van 11.00 tot 13.00 uur. Docenten van het “Nationaal Park Krka” zullen workshops leiden over het onderwerp milieubescherming, het belang van het sorteren van afval en de mogelijkheid van hergebruik en recycling. Bezoekers kunnen deelnemen aan het maken van decoratieve items van gerecyclede materialen.

Het workshopschema is als volgt:

Woensdag 24 januari: 3R – papierrecycling
Donderdag 25 januari: 3R – sieraden maken van papieren kralen
Vrijdag 26 januari: 3R – recycling van PVC-zakken
Zaterdag 27 januari: 3R – papierrecycling
Zondag 28 januari: draad voor draad – schort (weven met papier)
Maandag 29 januari: draad voor draad – schort (geweven decoratie maken)
Dinsdag 30 januari: Draad voor draad – schort (weven op een kinderweefgetouw)
Woensdag 31 januari: rondleiding op de Burnum-site (workshop start om 12.00 uur).

Op 29 januari om 12.00 uur wordt in de leszaal een vertoning van de film River Blue georganiseerd voor de leerlingen van de Antun Vrančić High School in Šibenik . Na de vertoning zal er een korte discussie plaatsvinden met leerlingen van het vierde leerjaar over het belang van milieubescherming en de rol van instellingen in beschermde gebieden. De aanwezige studenten ontvangen als geschenk het boek Krka River: Gift of Nature , een natuurhistorische monografie van NP “Krka” .

Het vieren van de verjaardag van het Nationaal Park “Krka” is een gelegenheid voor educatie over het belang van het behoud van de natuur, maar ook om te genieten van de waarden van deze unieke natuurlijke schat en om te socialiseren met de lokale gemeenschap. Dus vier het feest met ons mee, verken het Nationaal Park en steun duurzaamheid bij het beheer ervan en het leven in een unieke natuurlijke omgeving.

Bron: Kroatië Forum

Reacties zijn gesloten.