Gratis rondleidingen in Kroatische steden en dorpen

Op 14 januari 2024 worden er gratis rondleidingen gegeven in 55 steden en dorpen in heel Kroatië, wanneer het project ‘Verken je land’ weer plaatsvindt. Het initiatief valt samen met de Internationale Dag van de Erkenning, waarop de erkenning van Kroatië als onafhankelijke natie wordt herdacht.

Sinds de start in 2018, kort onderbroken door de pandemie, wordt dit project georganiseerd door de Vereniging van Toeristische Gidsen van Kroatië, in samenwerking met het Kroatisch Verkeersbureau en verschillende partners, waaronder historische eenheden, musea en culturele instellingen.

De programma’s in alle steden en dorpen, met kleine uitzonderingen, beginnen gelijktijdig om 12.00 uur. Het project heeft door de jaren heen positieve reacties geoogst van zowel burgers als de media en is een populaire traditie geworden.

Het project wil het belang van professionals in het toerisme benadrukken voor de internationale reputatie van Kroatië en benadrukt het belang van nationale identiteit en cultureel erfgoed.

Alle burgers worden uitgenodigd om steden en dorpen in Kroatië te verkennen en mee te doen aan het ontdekken van de verborgen verhalen die ze herbergen. Het initiatief gelooft dat elke burger een pleitbezorger en ambassadeur voor zijn thuisland kan zijn en benadrukt de cruciale rol van toerismeprofessionals bij het vormgeven van het wereldwijde imago van Kroatië.

Het project is mogelijk gemaakt door de inzet van toegewijde vrijwilligers en bedankt alle collega’s die belangeloos bijdragen. Het benadrukt de onschatbare steun van de media en medeburgers en erkent dat het project zonder hun steun niet zou kunnen gedijen.

De lijst van de 55 steden en dorpen in heel Kroatië die gratis rondleidingen aanbieden op 14 januari 2024:

Bakar, Bale, Biograd Na Moru, Čakovec, Ćićarija, Đakovo, Daruvar, Dubrovnik, Hrvatska Kostajnica, Hvar, Imotski, Ivanić Grad, Karlovac, Kaštela,Klis, Knin, Korčula, Korenica, Krk, Labin, Ludbreg, Makarska, Metković, Motovun, Nin, Novalja, Omiš, Osijek, Pag, Pazin, Pula, Rab, Raša, Rijeka, Roč, Rovinj, Salona, Samobor, Šibenik, Sinj, Sisak, Slavonski Brod. Slunj, Split, Stari Grad, Trogir, Varaždin, Vinkovci, Viškovo, Volosko, Vrgorac, Vukovar, Zadar, Zagreb en Zaprešić

Bron: CroatiaWeek

Meer info: https://www.facebook.com/groups/kroatieforum/posts/2672598876253767

Reacties zijn gesloten.