Roadtrip door Kroatië: Jadranska Magistrala

De Jadranska Magistrala – ook wel bekend als de D8 of de E65 – is een van de mooiste kustwegen van Europa.  De route langs de Adriatische kust loopt van Italië via Slovenië, Kroatië en Bosnië en Herzegovina naar Montenegro. Je rijdt langs spectaculaire uitzichten, pittoreske stadjes, adembenemende landschappen en niet te vergeten de azuurblauwe Adriatische Zee.

De Jadranska Magistrala is perfect voor een roadtrip langs de Kroatische kust!

De Jadranska Magistrala is meer dan 1000 km lang. Hij begint in het Italiaanse Triëst en loopt door Slovenië, Kroatië en Bosnië en Herzegovina naar Ulcinj in Montenegro.
Maar dit report van de Jadranska Magistrala gaat alleen over het deel dat door Kroatië loopt. De route van bijna 700 kilometer begint in Rijeka, in het noorden van Kroatië en eindigt in het zuidelijkste puntje van het land: Dubrovnik.

Roadtrip langs de Kroatische kust. Er is zo veel te zien!

Tijdens deze reis door Kroatië, van noord naar zuid, is zo veel te zien. Je kunt zelf kiezen wat je dan zou willen gaan zien, maar hier zijn wel enkele voorbeelden:

  • Rijeka is het beginpunt van de Jadranska Magistrala door Kroatië. Het letterlijke hoogtepunt van de stad is het kasteel van Trsat. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de Kvarner baai.
  • Nationaal Park Paklenica: dit nationale park is misschien niet zo bekend als de Plitvice meren, maar het is zeker een bezoek waard. En het grote voordeel is dat het park nog niet wordt overspoeld door toeristen. Het is dan ook een ideale plek voor gezinnen met jonge kinderen.
  • Nationaal Park Plitvice Meren: Lees Bianca’s blog voor een uitgebreid verslag over deze bijzondere plek.
  • Zadar: over deze Kroatische stad lees je alles in de blog van Lucia en Ton aan.
  • Šibenik is een gerestaureerde oude stad en is ideaal vertrekpunt voor dagtochten naar de eilandjes voor de kust. Ook het Nationaal Park Kornati is een ideale bestemming voor excursies.
  • Makarska: deze stad is gebouwd aan de voet van de bergen, wat een prachtig uitzicht biedt. Ook kun je hier terecht op de prachtige stranden van de Makarska Riviera.
  • Dubrovnik is een imposante vestingstad die het verdient om de “Parel van de Adriatische Zee” genoemd te worden. Naar mijn mening is de stad echt té toeristisch en daardoor snel wat “vermoeiend”, vooral in het hoogseizoen. Dit komt door de hoeveelheid Game of Thrones fans die een bezoek brengen aan ‘Kingslanding’. De stad is een van de belangrijkste filmlocaties voor de serie.

Het volledige verhaal: https://www.suncamp.nl/blog/listing/roadtrip-door-kroatie/

Meer info: https://www.facebook.com/groups/kroatieforum/posts/2664635483716773/

Reacties zijn gesloten.