Dubrovnik uitgeroepen tot beste grootstedelijke bestemming

De Kroatische stad Dubrovnik is tijdens de World Travel Awards 2023, die in Dubai werden gehouden, uitgeroepen tot ‘s werelds belangrijkste stedelijke bestemming aan zee, meldt Morski.hr. Deze onderscheiding is het hoogtepunt van een reeks prestigieuze prijzen en erkenningen die de stad Dubrovnik het afgelopen jaar heeft verdiend.

Deze opmerkelijke erkenning is de derde prijs die Dubrovnik in de wacht heeft gesleept in het kader van de World Travel Awards van dit jaar. In september werd Dubrovnik in Batumi, Georgië, uitgeroepen tot Europa’s Leading Cruise Destination voor 2023, een titel die het voor het eerst won in 2021. Daarnaast werd Dubrovnik erkend als Europa’s Leading Seaside Metropolitan Destination voor 2023.

De slotavond van de World Travel Awards 2023 vond vrijdagavond plaats in het Burj Al Arab. Dubrovnik was genomineerd in twee categorieën: de Leading World Cruise Destination voor 2023 en de Leading World Seaside Metropolitan Destination voor 2023, waarbij Dubrovnik de laatste prijs in de wacht sleepte.

De stad kreeg de prijs dankzij stemmen van professionals uit de toeristische sector, vertegenwoordigers van de media en toeristische consumenten en moest zware concurrentie het hoofd bieden aan Miami in de Verenigde Staten, Lissabon in Portugal, Kaapstad in Zuid-Afrika, Perth in Australië, de gaststad Dubai, Jakarta in Indonesië, Shanghai en de regio Attica in Griekenland.

Dubrovnik heeft dit jaar al de titel verdiend van beste grote Kroatische stad om in te wonen, evenals de beste in de categorie Smart City. De stad heeft ook vier internationale prijzen voor toerisme ontvangen: “Meeting Star” in de categorie van middelgrote bestemmingen voor congressen, “Best Leisure Destination for Groups”, “Europe’s Leading Cruise Destination for 2023” en “Europe’s Leading Seaside Metropolitan Destination”.

Bovendien is Dubrovnik erkend als de op vier na veiligste stad ter wereld en de veiligste in Europa, en als een van de tien gelukkigste reisbestemmingen wereldwijd.

Bron: https://www.facebook.com/groups/kroatieforum/posts/2644107682436220/

Reacties zijn gesloten.