Kroatië uitgeroepen tot populairste land in Europa

Na de prestigieuze onderscheiding van Lonely Planet, die Kroatië recent in de top tien van landen in de wereld die de moeite waard zijn om volgend jaar te bezoeken, plaatste, is er nog meer opwindend nieuws gemeld door nog een ander gevestigd Brits magazine gespecialiseerd in reizen.

“Wanderlust, een van de meest gerenommeerde en langstlopende reismagazines ter wereld, onthulde tijdens de grote uitreiking van de Wanderlust Reader Travel Awards dat hun lezers Kroatië hebben verkozen tot het meest begeerde land in Europa. Kroatië is de afgelopen jaren omhoog geslopen op de ranglijst van de Wanderlust Reader Travel Awards en heeft nu verdiend de gouden positie bemachtigd.

Dit juweel aan de Adriatische Zee is bij reizigers vooral bekend om zijn kuststerren, waaronder de historische stad Dubrovnik – vorig jaar winnaar van de ‘Most Desirable City in Europe’.

Maar naast het prachtige landschap van het eiland en de kustlijn zijn er tal van culturele ontdekkingen en avonturen te beleven, zowel aan zee als verder landinwaarts. Van de buitengewone Romeinse ruïnes van Pula en de bijzondere musea van Zagreb tot de wilde watervallen van Plitvice en de berglandschappen van Risnjak, het authentieke Kroatië wacht op je”, schrijft Wanderlust.

“Dit is een groot kwaliteitskeurmerk en een uitstekende prestatie van het Kroatische toerisme. Kroatië werd erkend als toerismekampioen naast ‘s werelds meest gerenommeerde toeristische bestemmingen zoals Griekenland, Spanje, Frankrijk en Italië, wat dit succes nog groter maakt. Wanderlust Awards en erkenningen zijn een eerbetoon aan de meest gewilde bestemmingen, touroperators en luchtvaartmaatschappijen wereldwijd. Het feit dat Kroatië en Kroatische bestemmingen consequent tot de beste behoren, bevestigt de status en reputatie van het Kroatische toerisme in de wereld”, zegt Kristjan Staničić, directeur van het Kroatische Nationaal Bureau voor Toerisme.

Bovendien vond de uitreiking van de Wanderlust Awards plaats op 7 november in het British Musem, tijdens de World Travel Market (WTM), het grootste reis- en toerisme-evenement ter wereld.

“Deze prijs is een grote erkenning en nog een bevestiging van de kwaliteit van ons toeristisch aanbod. De speciale waarde wordt nog eens extra benadrukt door het feit dat de prijs is gekozen door lezers, die uiteindelijk onze gasten zijn en die Kroatië hebben erkend als de meest aantrekkelijke toeristische bestemming in Europa”, aldus Nikolina Brnjac, minister van Toerisme en Sport.

Je vindt alle bestemmingen op de shortlist per categorie.

Bij de meest gewilde steden van Europa staat Dubrovnik op de vierde plaats en bij de meest gewilde Europese eilanden staat Hvar, eveneens op de vierde plaats.

Bron: Kroatisch Verkeersbureau

Bron: https://www.facebook.com/groups/kroatieforum/posts/2628770843969904/

Reacties zijn gesloten.