leeuwin loopt los door Berlijn, 60.000 inwoners blijven binnen

Het gaat hier om de steden Kleinmachnov, Stahnsdorf en Teltow. Hier wonen zo’n 60.000 mensen. Via sociale media en luidsprekerwagens wordt de inwoners dringend verzocht om in huis te blijven. De Duitse krant Bild meldt dat er momenteel vijf jagers met verdovingsgeweren op zoek zijn naar het roofdier.

De leeuwin zou in de nacht van woensdag op donderdag gespot zijn door een automobilist. De bestuurder heeft vervolgens beelden gemaakt van het dier dat veel weg heeft van een leeuwin. Berlijnse media geven aan dat de politie toen al op zoek was naar het beest: “We hebben er videomateriaal van gekregen. Het is dus een leeuwin. Er is geen reden voor ons om aan de echtheid ervan te twijfelen”, vertelt een politiewoordvoerder.

De politie geeft aan dat rond middernacht enkele getuigen een roofdier een wild zwijn hadden zien aanvallen. De zoektocht vindt momenteel vooral plaats in Kleinmachnov. Dit is een gemeente ten zuiden van de Duitse hoofdstad. Hier wonen zo’n 20.000 inwoners.

Het is nog niet duidelijk waar de leeuwin precies vandaan komt. Het is mogelijk dat het beest is ontsnapt uit een circus. De Berlijnse politie heeft echter nog geen melding ontvangen van ontsnapt dier uit een circus of dierentuin.

Bron: Video: leeuwin loopt los door Berlijn, 60.000 inwoners blijven binnen. (msn.com)

Meer info: Löwin nahe Berlin ausgebrochen? Polizei sah die Raubkatze selbst | Regional | BILD.de

EDIT 21-07-2023:

Je verzint het niet: leeuw was geen leeuw, maar blijkt een ander dier te zijn.

Heel Duitsland in rep en Ruhr vanwege een ontsnapte leeuw vlakbij Berlijn. Helikopters de lucht in, gepantserde wagens de weg op, dure apparatuur ingezet, jagers op pad, 320 agenten op de been. Blijkt de vork ineens heel anders in de steel te zitten.
Het beest – dat volgens ‘experts’ hoogstwaarschijnlijk een leeuw was – bleek geen Simba te zijn, maar een Pumbaa. Juist, een zwijntje dus.

Bron: Je verzint het niet: leeuw was geen leeuw, maar een… | Panorama

Reacties zijn gesloten.