Grote brand uitgebroken in Duits pretpark Europa-Park

In het Duitse attractiepark Europa-Park woedt momenteel een grote brand. Dat is te zien op foto’s op social media. Het vuur ontstond rond 16.40 uur in de buurt van de themagebieden Spanje en Oostenrijk, bij een treinstation van de Panoramabahn en de Zauberwelt der Diamanten.
Het park is ondertussen al geheel ontruimd en er is al een summiere verklaring gegeven. Een update daarover volgt zodra er meer nieuws bekend is.

De beelden roepen herinneringen op aan de vorige grote brand in Europa-Park. In 2018 werd een deel van het pretpark in de as gelegd. Het Scandinavische themagebied en de darkride Piraten in Batavia gingen toen in vlammen op. Beide onderdelen zijn vervolgens herbouwd.

Edit 20-06:

Enkele foto’s van de brandschade.
Ondertussen is het volgende al duidelijk; De Zauberwelt der Diamanten zal volledig gesloopt moeten worden. Twee attracties die door de diamantgrot heen liepen – powered coaster Alpenexpress en boomstambaan Tiroler Wildwasserbahn – kunnen tot nader order niet open. Daarnaast is voorlopig ook treinrit Panoramabahn buiten bedrijf.

Reacties zijn gesloten.