Snelweg naar Dubrovnik wordt voltooid

Verwacht wordt dat de Kroatische snelwegen tegen 30 september van dit jaar een herfinancieringsovereenkomst voor een lening van 1,572 miljard euro zullen ondertekenen met tien Kroatische banken.

De HAC heeft aan Jutarnji list bevestigd dat zij ook een overeenkomst zullen tekenen met zeven Kroatische banken voor een nieuwe lening van 600 miljoen euro.

Door deze herfinanciering en nieuwe lening zullen zij een bedrag van 1,35 miljard euro veiligstellen voor de voltooiing van de snelweg van Metković naar Dubrovnik (zuiden van Dalmatië – de rode stippellijn rechts onder op het kaartje, red.) en van Križišće naar Žuta Lokva (Verbinding A7 van de A1 naar de A6 – paarse stippellijn, red.).

Verder zegt de HAC dat dit jaarlijks ongeveer 35 miljoen euro zal waarborgen voor regelmatig investeringsonderhoud van de snelwegen en het operationeel functioneren van het bedrijf. Volgens de beschikbare informatie is het akkoord met de banken over de herfinanciering en de nieuwe lening bijna rond.

De regering is vastbesloten om de snelweg door Kroatië naar Dubrovnik aan te leggen, evenals de snelweg van Križišće naar Žuta Lokva. Met de voltooiing van deze snelwegen zou het snelwegennet in Kroatië volledig zijn aangelegd. Van 2000 tot vandaag heeft HAC ongeveer 7,5 miljard euro geïnvesteerd in de aanleg van het snelwegennet, en tot nu toe is ongeveer 50 procent van de aangelegde snelweg terugbetaald.

Bron: https://www.facebook.com/groups/kroatieforum/posts/2516130758567247/

Reacties zijn gesloten.