Transavia annuleert deze week 42 vluchten van en naar Zuid-Europa

Transavia annuleert woensdag tot en met zondag 42 vluchten van en naar Zuid-Europa, meldt een woordvoerder. Het gaat om 21 retourvluchten, die van en naar Schiphol en de luchthavens van Rotterdam en Eindhoven vertrekken.

Hoeveel reizigers hierdoor worden geraakt, wil de woordvoerder niet kwijt. De luchtvaartmaatschappij heeft minder toestellen beschikbaar vanwege problemen met sommige vliegtuigen.

De NOS meldde dinsdag dat 15.000 reizigers afgelopen week hun vlucht zagen uitvallen door Transavia. De woordvoerder wilde dit niet bevestigen.

Einde week duidelijkheid

“Ik snap dat er zorgen zijn”, laat een woordvoerder weten. “Wij doen dit ook niet graag.” Volgens Transavia waren de annuleringen van vandaag op 28 april al bekend gemaakt. “We zijn nu bezig reizigers te informeren voor de hele maand mei. We hopen dat er eind van de week duidelijkheid is.” 

Oproep

Ben je een gedupeerde reiziger die door het groot aantal geannuleerde vluchten zijn vakantie op het laatste moment aan zich voorbij ziet gaan? Of niet meer terug naar huis kan vliegen? Stuur dan een mail naar rtlnieuws@rtl.nl met daarin je telefoonnummer en naam. Dan nemen we graag contact met je op.

Woensdag, donderdag en vrijdag schrapt de luchtvaartmaatschappij drie retourvluchten per dag. Zaterdag gaat het om vijf vluchten en zondag vallen er zeven uit. Afgelopen week kregen reizigers soms op de dag van vertrek pas te horen dat hun vlucht niet doorgaat.

Vooruit werken

Vorige week meldde Transavia in mei en juni reizen ruimer van tevoren te schrappen. De budgetmaatschappij van Air France-KLM kijkt momenteel nog welke vluchten komen te vervallen. “We willen zoveel mogelijk vooruit werken”, zegt de woordvoerder.

Momenteel staan er acht toestellen (van de 45) aan de grond – uitzonderlijk veel. “Dat is om allerlei redenen: blikseminslag, aanrijdingen, drie leasevliegtuigen zijn nog niet helemaal ingesteld.” Normaal gesproken staan één of twee toestellen aan de grond.

Bestemmingen

Het gaat om verschillende bestemmingen in Zuid-Europa, zoals Nice, Malaga, Napels, Pisa en Porto, vanuit Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam.

Reizigers van wie de vlucht gewijzigd of geannuleerd is kunnen drie dingen doen: omboeken naar een andere datum, geld terugvragen of een vlucht boeken bij een andere luchtvaartmaatschappij. Transavia vergoedt deze kosten, mits deze ‘redelijk en in verhouding zijn’. 

Wat is er aan de hand bij Transavia?

Transavia heeft al langer te maken met problemen door een tekort aan vliegtuigen. Veel vluchten worden geannuleerd en ook in mei en juni schrapt de luchtvaartmaatschappij vluchten. Door het materieeltekort moet Transavia al bij kleine tegenslagen vluchten schrappen.

Het tekort aan vliegtuigen komt onder andere door bliksem- en blikschade aan twee vliegtuigen van de maatschappij. Daarnaast valt het aantal leasevliegtuigen waar Transavia op rekende, tegen.

Bron: Transavia annuleert deze week 42 vluchten van en naar Zuid-Europa (msn.com)

Reacties zijn gesloten.