Archeologische plaatsen om minstens één keer in je leven te bezoeken

Wonderen uit het verleden, oude steden keerden terug naar het licht, adembenemende uitzichten. De wereld en geschiedenis hebben ons zoveel te bieden en waar we ook zijn, we zouden een oude archeologische plaats kunnen vinden die het verdient om bezocht te worden. Hier zijn enkele van de meest fascinerende oude plaatsen, verspreid over de hele wereld: deze plaatsen zijn ook het meest bezocht door toeristen vanwege hun schoonheid en onschatbare historische waarde.

En zeker alleen al in Europa zijn er een groot aantal beroemde en interessante historische plekken te vinden, waar je absoluut eens geweest moet zijn.
Zo zijn er het Colosseum in de Italiaanse hoofdstad Rome en Pompeï gelegen “vlakbij” de Italiaanse stad Napels, Stonehenge gelegen “vlakbij” de Engelse stad Salisbury, Ephesus gelegen in de Turkse provincie Izmir en de Acropolis welke gelegen is in de Griekse hoofdstad Athene.

Bron:
EDIT:

Omdat de steden Rome en Athene nog wel op mijn lijst staan om eens te bezoeken, zullen het Colloseum en de Acropolis zeker ook wel bezocht worden, net als trouwens de rest van deze prachtige steden.
Maar een bezoek aan de Italiaanse stad Napels is nu nog een enorm twijvel geval, dus is ook een bezoek aan de “vlakbij” gelegen ruïnes van Pompeï net zo twijvelachtig.

Reacties zijn gesloten.