Noodweer zorgt voor problemen op Noordereiland

Noodweer in Nieuw-Zeeland zorgt onder meer voor veel problemen op de weg, meldt de krant New Zealand Herald. Ook zijn diverse toeristische trekpleisters gesloten. Het weerbureau waarschuwt dat er nog tientallen millimeters aan regen wordt verwacht.

Volgens de krant is de snelweg SH 25 op het schiereiland Coromandel wegens overstromingen en aardverschuivingen gesloten. Ook een aantal andere wegen is dicht als gevolg van het noodweer. Op beelden is bijvoorbeeld te zien dat een deel van de weg is verschoven door de zware regenval en dat een andere weg geblokkeerd wordt door puin en een omgevallen boom.

In de bovenste helft van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland zijn meerdere waarschuwingen van kracht voor zware regenval en harde wind. Ook de ferrydienst in de haven van de stad Auckland is opgeschort en Whangamata Beach, een van de populairste surfstranden van Nieuw-Zeeland, is gesloten. Het nationale weerbureau verwacht dat er de komende 27 uur nog tot 200 millimeter aan neerslag kan vallen.

Woensdag werd ook het festival A Summer’s Day Live in Tauranga op het Noordereiland al afgelast wegens het slechte weer. Hier zou de Britse reggaeband UB40 optreden.

Bron: Noodweer zorgt voor problemen op Noordereiland van Nieuw-Zeeland (msn.com)

Reacties zijn gesloten.