De geruchten worden steeds sterker

Al een paar maanden zijn er geruchten dat PortAventura wel weer eens van Universal Studios zou kunnen gaan worden. En deze geruchten worden de laatste tijd steeds sterker.

Zo is er afgelopen weekend in het PortAventura World park (mogelijk) gefilmd door een crew van Universal Studios, zoals op onderstaande tweet te zien is.

En op onder andere PACommunity zou o.a. over het volgende gesproken worden:

  • Er zijn binnen de kantoren van PortAventura veel managers ontslagen de afgelopen weken “omdat ze niet passen in de nieuwe richting van het resort”
  • Er zou een nieuwe directeur komen, ongeveer 70 jaar oud. Dit wordt gelinkt aan Bill Davis, voormalig directeur van Universal Mediterránea en Universal Orlando.
  • Portaventura zal komend seizoen al openen op 17 februari met een carnavalsfeest. De laatste keer was in de tijd van Universal Mediterránea. In 2023 zal PortAventura 276 dagen geopend zijn, +- 10% meer dan in 2022.
  • PortAventura werkt veel samen met externe bedrijven voor bijvoorbeeld de schoonmaak van de hotels etc. Er staan nu vacatures open om deze functies intern op te pakken. Dit wordt ook gelinkt aan Universal omdat er in de tijd van Universal Mediterránea niet gewerkt werd met externe bedrijven.
  • Op de nieuwe merchandise is naast het PortAventura logo ook het logo van Universal toegevoegd.
  • Op 20 November zijn er door zowel PortAventura als Universal Orlando Resort binnen 4 minuten na elkaar vrijwel identieke twitter berichten geplaatst met de strekking: What’s your first Universal memory? / Wat is je dierbaarste herinnering toen je als kind naar PortAventura Park kwam?
  • En uiteraard de nieuwe achtbaan. Indoor (zoals ook Street Mission) zodat een jaarrond opening wellicht mogelijk is in de komende jaren. Ook bij de IP van de achtbaan lijkt een link te zijn met Universal al wordt er nogal geheimzinnig over gedaan. In de beschrijving van de videos van DiscoveryLine staan al een aantal weken de letters “U N C H A R T E D” tussen de hasttags.
    Er wordt inmiddels ook gesproken over Minions, of Back to the Future als mogelijk thema.

De 2 tweets welke door Universal Orlando Resort en PortAventura World verstuurd zijn:

En vooral over dat laatste punt lijkt het op o.a. PAFans los te gaan.

Bron: https://www.pafans.com/forum/viewtopic.php?p=126465#p126465

Reacties zijn gesloten.