Meer info over 2023 uitbreiding van PortAventura

Members van Freizeitpark-welt.de zijn vorig jaar naar PortAventura geweest en hebben daar o.a. met de General Manager van het resort gepraat, Fernando Aldecoa, en Content Manager Jordi Julià over de toekomst van het resort.
Hier werd verteld dat er (eind oktober 2021) al vergevorderde plannen waren om in 2023 of 2024 een voor Europa nieuw type achtbaan te presenteren, waarvan er op dat moment wereldwijd nog maar 1 van te vinden is.

Bron: https://www.freizeitpark-welt.de/freizeitparks/port_aventura/news/ein-tag-in-der-portaventura-world-n4656

Edit:

Tja wat voor achtbaan zou dit dan kunnen gaan worden.
Coaster fans over de gehele wereld zijn al druk aan het brainstormen over de verschillende mogelijkheden.

Het zou o.a. een Intamin Hot Racer kunnen worden. De enige van dit type is eind 2021 in Australie geopend. Ook een Axis Coaster zou tot de mogelijkheden kunnen behoren. Fabrikant S&S heeft daar tot nu toe alleen maar het prototype van gebouwd. En dat in combinatie met eerdere geruchten dat de 1e Axis Coaster al verkocht was aan een park in Europa. Maakt dit type coaster zeker een kanshebber.
Zelfs een Vekoma Tiltcoaster word genoemd. Tot nu toe is daar ook maar 1 exemplaar van te vinden in de wereld, maar dat gaat snel veranderen.

EDIT 2:

Half november 2021 was er al een bericht/gerucht dat S&S hun eerste Axis Coaster had verkocht en deze zou in 2023 openen in een Europees park. Zou PortAventura dit Europese park kunnen zijn?

Reacties zijn gesloten.