Eindelijk de Sagrada Familia online tour mogen doen

Ik ben al 4 keer in Barcelona geweest en daarbij de schitterende Sagrada Familia elke keer van de buitenkant mogen zien. Helaas nog nooit mogelijkheid en tijd gehad om ook de kerk van binnen te gaan zien.

Maar er is een Nederlandse gids actief die rondleidingen geeft in deze kerk, en nu vanwege de corona pandemie dit ook al een tijdje online doet. Op Sagradafamiliatours.nl, bied tourguide Robb deze tours wekelijks aan als zoom meeting. En vandaag heb ik dan eindelijk deze tour mogen doen, en het was indrukwekkend, zowel qua beelden als qua uitleg.

Tijdens de uitleg werd o.a. vermeld dat in 2026, mogelijk wel alle torens in het midden van de kerk af zullen zijn, dit alles ondanks de pandemie van de afgelopen jaren. Dat zijn dus de torens van de 4 apostels en de toren van Jezus Christus. Maar alleen de laatste gevel van de kerk zal dan zeker nog niet af zijn. Dat zal mogelijk pas 2030 worden.
Maar dit zal voor mij geen reden zijn om mijn plannen die ik nu al heb, voor een Barcelona trip in 2026. Deze zal gewoon door gaan, zoals alles nu gaat. En dan staat zeker een LIVE tour op de agenda door de Sagrada Familia en dan hoop ik ook een van de torens te mogen beklimmen, het liefst natuurlijk die van Jezus Christus.

Reacties zijn gesloten.