DrehTheater in Europa Park word mogelijk interactieve attractie

Europa Park zou plannen hebben om in de nabije toekomst het oude Drehtheater in het “Luxemburg” themagebied om te vormen tot een interactieve attractie. Maar voor wanneer dit gepland staat is nog niet bekend. In ieder geval zou het ronddraaiend theater in 2022 nog in z’n huidige vorm te beleven zijn.

De nieuwe interactieve attractie zal een zogenaamd “Gameplay Theater” gaan worden, een interactieve thema-rit met een combinatie van fysieke en digitale scènes. De ombouw zal gedaan worden door Mack Rides zelf.

In dit soort attracties worden roterende gondels gebruikt waarmee passagiers zich kunnen onderdompelen in in totaal tien verschillende kamers. “Hier gebruiken we onze eindeloze dark ride-gondels, die zijn ontworpen als een back-to-back-configuratie”, zegt Maximilian Röser, verantwoordelijk voor marketing bij Mack Rides, in het vakblad. “Tussen de passagiers vormt een grote achterwand een gesloten ruimte aan de binnen- of buitenkant.” Terwijl binnen fysieke scènes te zien zijn, worden projecties en schermen aan de buitenkant gebruikt.

Hier alvast een filmpje, om een idee te krijgen van de werking van dit “Gameplay Theater”.

Reacties zijn gesloten.