Masterplan Walibi Belgium gaat gewoon door

In 2017 maakte Walibi Belgium grootse plannen. Tegen 2023 zou het park voor 75% getransformeerd zijn. Daarvoor kregen ze van Compagnie des Alpes een gigantisch budget van 100.000.000 EUR.

En deze keer geen loze beloftes. In 2018 kreeg Walibi Belgium Tiki Waka en Exotic World, in 2019 Karma World met Popcorn Revenge en Fun World met Fun Pilot. In 2021 opende het park als kers op de taart megacoaster Kondaa en een uitbreiding van Exotic World.

Er stond nog heel wat op het programma, zoals een herthematisatie van de zone rondom Pulsar, het Wild West gebied, de zone rondom Weerwolf en de inkom. Daarnaast voorzag het park in dat plan ook nog enkele nieuwe attracties, zoals een Mack Twist ‘n’ Splash, een heuse flatride en de terugkeer van Coccinelle.

En toen brak de coronacrisis aan. Én liep het park volledig onder water. De rest van nieuwe investeringen werd plots in twijfel getrokken.

Tot nu. Algemeen directeur van Walibi – Jean Christophe Parent – kondigde aan La Derniere Heure aan dat Walibi Belgium zijn investeringsplan hervat vanaf 2024 en alle plannen gewoon doorgaan. Het investeringsplan zou klaar moeten zijn in 2028. Daarnaast sprak Parent ook nog van een ‘kleine verrassing’ voor de 50ste verjaardag van Walibi Belgium in 2025.

Reacties zijn gesloten.