San Juan Gaztelugatxe / Dragonstone (Game Of Thrones)

Niet alleen in (Noord) Ierland en Dubrovnik (Kroatië) zijn er opnames gemaakt voor de wereldberoemde serie Game Of Thrones, maar ook in het noorden van Spanje, op korte afstand van Bilbao. Op zo’n 35 km rijden (ca 45 min) ten noorden van Bilbao het prachtige San Juan Gaztelugatxe (‘Kasteelrots’ in het Baskisch) te vinden.
Dit kleine schiereiland spreekt dan ook echt wel tot de verbeelding. De wandeling naar San Juan Gaztelugatxe is voor iedereen met een redelijke conditie goed te doen. En als je de 241 traptreden beklommen hebt kun je genieten van een prachtig uitzicht over de Golf van Biskaje.

Reserveer je toegang voor San Juan Gaztelugatxe

Op het schiereilandje zelf vind je een oud klooster waar van gezegd wordt, dat als je drie keer de bel luidt, het geluk brengt. Om San Juan Gaztelugatxe te bezoeken, moet je even een gratis ticket reserveren. Doe je dit niet, dan heb je kans dat je de toegang geweigerd wordt, zeker in het hoogseizoen als het druk is. Op deze manier reguleert de overheid de hoeveelheid bezoekers op het eiland en stiekem is het voor jezelf ook handig: je kunt aan het aantal vrije plaatsen zien op welke tijdstippen het het rustigst is.

Bron: https://ikwilmeerreizen.nl/wereldplekken/baskenland-rondreis-noord-spanje/

Meer info:

Reacties zijn gesloten.