Een kijkje in het grootste verlaten pretpark ter wereld

Wonderland Eurasia een pretpark in de Turkse hoofdstad Ankara, zou het grootste pretpark ter wereld moeten worden en de trots van Turkije. Het park met 17 achtbanen, het op 1 na hoogste aantal ter wereld, opende in maart 2019.
Al snel na de opening ontstonden er problemen, niet alleen met de attracties, waaruit mensen geëvacueerd moesten worden, maar uiteindelijk kon het park zelfs niet meer draaiende gehouden worden omdat onder andere de stroom voor het park niet meer betaald kon worden. De schuld was te hoog opgelopen en de stroom werd afgesloten.

De mislukking was totaal. De kosten van 750 miljoen dollar om dit extravagante megaproject te realiseren werden in de prullenbak gegooid. Wonderland Eurazië heeft nu het doek laten vallen, roestende dure standbeelden en attracties en een sterk gevoel van bitterheid achterlatend. Wat een symbool van trots voor Turkije moest worden, is een symbool geworden van het wanbeheer en de hoogmoed van sommige functionarissen van de presidentiële partij.

Reacties zijn gesloten.