Nieuwe achtbaan Thorpe Park zal 75 meter hoog worden

Hoewel Thorpe Park morgen (10 december) pas de website lanceert voor hun nieuw coaster project, is er toch al wat interessante info bekend geworden van dit project, welke vandaag al verteld werd aan de omwonenden van het park.

Zo zal de nieuwe achtbaan van Thorpe Park 75 meter (246 foot) hoog gaan worden en daarmee het oude hoogte record van de UK, welke nog altijd op naam staat van de Big One in Blackpool Pleasure Beach, na 30 jaar eindelijk verbreken.

Andere interessante info welke voor de vergunning aanvraag van belang was, heeft te maken met het omgevingsgeluid dat de nieuwe achtbaan zal kunnen maken. Hiervoor heeft het team een geluidsmeting gedaan bij een vergelijkbare coaster in Turkije.
Dat zou dan om Hyper Coaster moeten gaan welke in het Land Of Legends park staat in de Zuid Turkse stad Antalya.
Deze achtbaan is gebouwd door Mack Rides. Zou dit dan betekenen dat ook Thorpe Park een coaster van Mack gaat krijgen in plaats van een coaster van B&M, zoals d geruchten al een tijdje melden?

De baan welke zeer waarschijnlijk ook inversies zal bevatten, en zal als alles goed gaat op tijd openen voor het 2024 seizoen.

Bron: https://riderater.co.uk/9310/thorpe-park-planning-246-foot-rollercoaster/

EDIT:

De info op de site lijkt ondertussen al weer te zijn bijgewerkt.
De coaster zou maar 240ft (73,15m) hoog worden, ipv de eerder genoemde 246ft.
En andere berichten melden zelfs maar 236ft.

Afwachten dus tot dat later vandaag of morgen de officiële info bekend word.

Reacties zijn gesloten.