Ook een Plopsa park in Katowice?

De plannen van de Vlaamse Plopsa Group om een groot aantal nieuwe pretparken te openen in Polen worden concreet. Directeur Steve Van den Kerkhof onthulde afgelopen najaar al in een interview dat hij naast Majaland Kownaty – het eerste Plopsa-park in Polen – nog meerdere attractieparken zou willen toevoegen. In een nieuw jaarboek van de firma staan de plannen voor het eerst zwart op wit, compleet met logo’s voor de nieuwe parken.

Het ‘Plopsa Yearbook 2019’ schetst de toekomstsituatie van de Plopsa Group, inclusief de opening van Majaland Warszawa in hoofdstad Warschau, Majaland Katowice in Zuid-Polen en Majaland Gdansk in het noorden. Samen met Majaland Kownaty in het westen zorgt dat voor een grote ruit, waarbij de vier parken vier tot vijf uur rijden van elkaar verwijderd liggen.

Majaland Kownaty, is al in 2018 geopend en er worden nog steeds nieuwe uitbreidingen bij gebouwd.
Het eerst volgende parkje dat op de planning staat is Majaland Warszawa, welke in 2022 net buiten de Poolse hoofdstad Warschau zal moeten openen. Het 3e parkje in Gdansk staat voor 2023 gepland en als laatste zou in 2024 het parkje in de Zuid Poolse stad Katowice moeten openen.
De 1e fase van alle 3 de projecten zullen indoorhallen worden vergelijkbaar met de hal in Kownaty.

Bron:

Reacties zijn gesloten.