Moskou bouwt hoogste reuzenrad van Europa; Sun of Moscow

Na aanleiding van dit artikel van Themeparkfreaks.eu over de Grootste reuzenraden ter wereld, vroeg ik mij af wanneer er nou eindelijk weer eens een nieuw groot reuzenrad in Europa zou kunnen komen.
The London Eye is namelijk al sinds 2000 het hoogste rad in Europa.

Ik ben op Google/Wikipedia an het zoeken gegaan en kwam er achter dat er momenteel in Moskou gebouwd word aan een nieuw reuzenrad, welke 135-140 meter hoog moet gaan worden en de naam Sun of Moscow zal gaan krijgen.
Dit nieuwe rad, welke de vervanger word van het oude 70meter hoge Moscow-850 wiel, welke al in 2016 is afgebroken.
Dit oude wiel stond op het VDNKh terrein, een tentoonstellingscomplex in het Ostankino-district van het noordoostelijke administratieve district van Moskou.
Het nieuwe rad komt niet op dezelfde locatie te staan als het oude rad, vanwege ruimte gebrek. Maar het komt op een andere locatie op hetzelfde terrein te staan.
De geplande opening zou nog voor eind 2021 zijn.

Het rad zal 30 gesloten gondels krijgen voor 15 pasagiers elk. Een rondje in het rad zal ongeveer 18 a 19 minuten duren.
Het rad word onderdeel van een complex dat o.a. restaurants, shops en een vestiging van Madame Tussauds zal bevatten. En in de toekomst zal hier mogelijk nog een nieuw pretpark bij komen.

De locatie van het oude rad op het VDNKh terrein. Het nieuwe rad word aan de linkerkant op gebouwd.

En een filmpje van de situatie eind augustus 2021:

Bron:

Reacties zijn gesloten.