Locatie nieuwe achtbaan EP nu ook bekend

Langzaam maar zeker word er steeds meer bekend over de toekomstige nieuwe grote coaster die Europa Park over enkele jaren wil gaan openen.

We wisten al dat deze nieuwe coaster zeer waarschijnlijk een “geupdate” versie zal gaan worden van de door Mack Rides gebouwde Big Dipper coaster (vergelijkbaar met Lost Gravity @ Walibi Holland) en de capaciteit van deze coaster zal rond het niveau van Silverstar komen te liggen, dus zo’n 1600pph.
Ook is al bekend dat deze baan een lancering zal krijgen, mogelijk zelfs meerdere en de topsnelheid zal zo’n 80km/h worden.

Nu is dan ook de toekomstige locatie van deze nieuwe coaster bekend geworden.
Op de plannen die bekend geworden zijn, blijkt dat deze baan zal komen naast het Russische themagebied, in de hoek met het Griekse gebied.

EDIT:

Als het “planningskaartje” over Google Maps gelegd word, is het duidelijker te zien waar de baan zal komen.
Hieruit blijkt dat de grote aanwezige schotelantenne zal verdwijnen, net als de 360graden bioscoop.
Het decor voor de “Immer Wieder Sontags” show, zal waarschijnlijk wel blijven.

bron: https://www.rust.de/de-de/neues-aus-rust/aktuelles-aus-rust/gemeinde_news/bebauungsplan-storettenstrasse_ii-2021-07-15-1996

Doelen en doeleinden van planning:

Het ontwikkelingsplan “Storettenstrasse II” werd in 2008 juridisch bindend.

De 1e wijziging heeft betrekking op een deelgebied van het wettelijk bindende ontwikkelingsplan in het gebied ten oosten van Europa-Park-Straße en ten noorden van de toegang tot de administratie op het niveau van de Europa Park-rotonde. De tekening. Onderdeel wordt gewijzigd door een voorblad, het ontwikkelreglement wordt hierop aangepast. Het verandergebied is in het wettelijk bindende inrichtingsplan weergegeven als een speciaal gebied met als doel “pretpark”.

In de rechtsgeldige FNP van de bestuursvereniging Ettenheim is het wisselgebied aangewezen als bijzonder “pretpark”-gebied. De wijziging in het B-plan wordt geacht te zijn ontwikkeld vanuit de FNP.

De geplande achtbaan is een doorontwikkelde versie van het product “Big Dipper” van Mack Rides. De treinen worden versneld tot ca. 80 km/u door middel van magnetische versnellingssporen en passeren verschillende elementen die echter niet boven de Blue Fire achtbaan uitsteken. Aan de top worden capaciteiten verwacht die vergelijkbaar zijn met de Silver Star-achtbaan. Het tracé wordt aangelegd tussen het magazijn en het administratief complex binnen het bestaande parkgebied. Er zijn geen extra gebieden gepland voor de planning.

Reacties zijn gesloten.