Gaat de snelweg verbinding met Zator er ooit komen?

De plannen om een ​​weg aan te leggen die Zator verbindt met de snelweg A4 bij de kruising in Rudno roepen veel emoties op. Sommige inwoners van de gemeente Alwernia protesteren tegen deze investering. De nieuwe weg zou van Rudno door Brodła, Mirów en Okleśna lopen. Deze investering zou het ook mogelijk maken om een ​​pretpark in Brodła te bouwen. Ook niet iedereen is tegen dit streven.

Er wordt al acht jaar gewerkt aan de aanleg van een nieuwe weg, maar tevergeefs. Hoewel er veel varianten van de mogelijke route zijn ontwikkeld, heeft geen enkele de publieke goedkeuring gekregen. De reden was steeds dat het te dicht bij gebouwen of door waardevolle natuurgebieden was.

Eind vorig jaar kwamen de burgemeesters van Alwernia, Beata Nadzieja-Szpila en Zator, Mariusz Makuch, en de burgemeesters van Spytkowice, Mariusz Krystian en Babice, Radosław Warzecha, bijeen om gezamenlijke acties te ondernemen om een ​​weg aan te leggen waarvan de route goedgekeurd door alle gemeenten. Deze investering is een van de elementen geworden van de “locatie-functionele-verkeersontwikkeling van het wegennet in het gebied van West-Małopolska” in opdracht van het woiwodschap Małopolska.

De resultaten van het onderzoek worden in december van dit jaar bekend gemaakt. Bij een positief advies maakt de aanleg van deze weg kans om deel uit te maken van de structurele investeringen van het regionale operationele programma van de regio Małopolska voor 2021-2027.

Niet iedereen houdt echter van de acties van lokale autoriteiten. Een groep inwoners van de gemeente Alwernia verzamelde zich op donderdag (27 mei) voor het stadhuis van Alwernia om te protesteren tegen de plannen om een ​​weg en een pretpark aan te leggen. Ze overhandigden aan het raadslid van de gemeente Alwernia een klacht tegen het optreden van de burgemeester van Beata Nadziei-Szpila. De bewoners wijzen erop dat niemand met hen heeft overlegd over het concept van het wegtraject en ook de wethouders zijn in dit stadium weggelaten. Ze zijn van mening dat de burgemeester haar bevoegdheden heeft overschreden door deze plannen aan een hoge instantie voor te leggen zonder voorafgaande goedkeuring van de gemeenteraad van Alwernia.

We willen geen snelweg die door waardevolle natuurgebieden loopt. Het zou een ecologische ramp zijn. We willen geen uitlaatgassen, lawaai en geschreeuw – benadrukken de bewoners.

Bron: https://gazetakrakowska.pl/polskie-koleje-linowe-chca-wybudowac-wielki-park-rozrywki-w-brodlach-to-ma-byc-konkurencja-dla-energylandii-protest-aktualizacja/ar/c3-15634420

Reacties zijn gesloten.