Tripsdrill gaat natuurresort uitbreiden met nieuwe boomhutten

Start bouw voor 40 nieuwe boomhutten in Tripsdrill

Ondanks de uitdagingen die de Corona-crisis met zich meebracht, laat Tripsdrill zich niet van zijn pad afbrengen en investeert het in de uitbreiding van zijn overnachtingscapaciteiten. De eerste schroeffunderingen zijn al gezet zodat binnenkort gestart kan worden met de bouw van nieuwe boomhutten.
Het natuurresort Tripsdrill breidt uit

Op maandag 5 juli 2021 kondigde het natuurresort Tripsdrill, gelegen tussen Stuttgart en Heilbronn, zijn grootste uitbreidingsproject tot nu toe aan: in twee bouwfasen worden in totaal 40 nieuwe boomhutten midden in het bos gebouwd. Als eerste werden er twee meter lange schroeffunderingen in de bodem geschroefd, die later de palen van de boomhutten zullen dragen.
Dit is een proces dat de wortels van de omringende bomen beschermt, omdat het volledig zonder beton werkt. De volgende stap is de installatie van het platform op een hoogte van enkele meters, vervolgens de bouw van de huizen, de installatie van de buitenbekleding, de plaatsing van de hellingen en trappen, de afdekking van de daken, evenals de elektrische en sanitair installatie.

De eerste boomhutten zullen na ongeveer 13 weken klaar zijn, inclusief vloerverwarming en WiFi. De constructie en het interieurontwerp van de nieuwe boomhutten zijn gebaseerd op het reeds bewezen concept.
Met veel aandacht voor detail is elke boomhut individueel ontworpen en ingericht, zowel van binnen als van buiten. Voor de interieurdecoratie wordt duurzaam geproduceerd kersen-, appel- en perenhout gebruikt. Het is een speerpunt van de familie Fischer, die de boomhutten exploiteert, om ecologie en economie te combineren. De boomhutten zijn daarom voorzichtig ingebed in het omringende boslandschap.

Grote plannen voor de 10e verjaardag van de boomhut

Bijna 10 jaar geleden werden in het natuurresort Tripsdrill de eerste boomhutten geopend. Ook toen werd er enthousiast gereageerd op deze bijzondere en tegelijkertijd comfortabele overnachtingsmogelijkheden midden in het bos. De capaciteit werd geleidelijk uitgebreid tot 28 boomhutten.
Voor de huidige uitbreidingsplannen, die onder toezicht staan ​​van de Stuttgartse architect Horst Rothacker, is 10 jaar later een gebied van 7.500 hectare nieuw ontwikkeld op ruime afstand van de bestaande boomhutten.
Ook is er een schilderachtig restaurant met een natuurlijk thema recht tegenover het natuurparadijs ingepland.
Zoals Andreas Fischer, lid van de Tripsdrill-directie en hoofd van het Natuur-Resort, ter gelegenheid van de start van de bouw uitlegde, kijken we vooruit, ondanks de verliezen die als gevolg van de Corona-crisis zijn ontstaan.
Alles is in het werk gesteld om de geplande investeringen ondanks Corona door te zetten.
In de jaren voor Corona haalden de 28 boomhutten en 20 herderswagons in het natuurgebied met in totaal 222 bedden meer dan 40.000 overnachtende gasten per jaar.
Studies tonen aan dat Tripsdrill meer dan 40.000 extra overnachtingen in de regio genereert. Daarnaast blijft Tripsdrill nauw samenwerken met regionale ambachtelijke bedrijven zoals het timmerbedrijf Pfeiffer uit Sachsenheim, dat verantwoordelijk is voor de bouw van de boomhutten, het bedrijf Morlock uit Ilsfeld als experts voor schroeffunderingen, evenals loodgieters- en elektriciteitsbedrijven uit de omgeving. Fischer is ervan overtuigd dat de uitbreiding van het natuurgebied de hele toeristische en economische regio nieuwe impulsen zal geven.

Met dank aan Pretpark.club: https://forum.pretpark.club/d/1802-tripsdrill-bouwt-40-nieuwe-boomhutten-in-natuurresort

Reacties zijn gesloten.