Grondige aanpassing voor Tonnerre de Zeus

Er waren al eerder geruchten dat het Franse pretpark Parc Asterix hun houten achtbaan Tonnerre de Zeus een grote opknapbeurt zou geven. Deze geruchten spraken zelfs van een RMC makeover.
Gelukkig is dat niet door gegaan, want Tonnerre is nog steeds 1 van de beste houten achtbanen in Europa. Dat moest volgens de vele liefhebbers van deze coaster dan ook zo blijven. Maar er is in de tussentijd wel een gedeeltelijke retrack geweest van de baan.

Nu duikt er opnieuw een bericht op over een grote opknapbeurt voor deze houten achtbaan.
Het wordt gelukkig geen RMC of andere hybrid coaster met inversies, maar er zal wel flink wat aan de layout veranderen, volgens de Franse tekst bij onderstaand bericht.

Zo zullen de nieuwe treinen, welke Timberliners lijken te worden afkomstig van de Gravity Group, de laatste wagen omgekeerd te gaan krijgen.
De firstdrop zal stijler worden, namelijk 90 graden. Er zullen 2 nieuwe airtime heuvels komen en 2 hoge snelheidsbochten. En verder nog een tunnel met special effects.

EDIT:

Klik hier voor een grotere versie van de artwork

EDIT 2:

Het blijkt dus dat Parc Asterix de afgelopen jaren steeds al een gedeelte van de track van Tonnerre de Zeus vervangen heeft. Zo groot zullen nu de werkzaamheden dus niet zijn. Alleen het 3e een laatste deel van die werkzaamheden moet nog gebeuren. Zie onderstaande layout tekening
Ook blijkt dat het 90 graden element dus geen drop word onder een hoek van 90 graden, maar een airtime heuvel/bocht met 90 graden banking.

Hier nog een vergelijkende video waarop het verschil te zien is in het retrack werk dat al gedaan is.

En nou als laatste uitgebreider artwork van de nieuwe treinen.

Reacties zijn gesloten.