Mijn eerste Amerikaanse achtbaan ooit

Vandaag had ik wel zin om “eindelijk” mijn eerste achtbaan te doen in Amerika.
Paramount’s Great America ligt op korte afstand van mijn hotel, maar ik vond het toch makkelijker om een taxi te nemen naar dit pretpark.

Het park was al open toen ik aankwam en met het bij de frontdesk van mijn hotel gekochte kaartje kon ik gemakkelijk naar binnen lopen. Het eerste dat mij opviel was de hierboven getoonde dubbeldeks carroussel, met direct daarachter een “vette” coaster genaamd Vortex.

Vortex was direct een unieke coaster voor mij in meerdere gevallen. Dit was namelijk de eerste standup coaster die ik gedaan heb en het is tevens de eerste door Bolliger & Mabillard (B&M) gebouwde coaster die ik gedaan heb.
Maar behalve deze 2 positieve punten, was Vortex verder helaas alleen maar een verschrikkelijk rot ding.
Omdat ik nog nooit eerder gestaan heb in een coaster stapte ik met pijnlijke benen uit. Maar ook mijn hoofd deed pijn van de rake klappen die je kreeg van die verschrikkelijke schuiderbeugels.

Gelukkig was er vlakbij al een volgende coaster te vinden, die voor mij net zo uniek was als Vortex, maar dan gelukkig echt wel een heel stuk beter was om te doen dan deze eerste. Dit was de ook door B&M gebouwde inverted coaster Top Gun.
Top Gun is niet mijn allereerste inverted coaster, dat was namelijk El Condor, welke ik vorig jaar in het nieuwe Six Flags Holland park gedaan heb, maar wel de eerste door B&M gebouwde inverted coaster die ik gedaan heb. En Top Gun steekt voor mij echt met kop en schouders boven El Condor uit.

Na deze 2 unieke achtbanen volgden gedurende deze dag nog meer erg goede en unieke achtbanen en ook een groot aantal andere attracties. Ik heb mij dus erg goed weten te vermaken.

Reacties zijn gesloten.